Θετικά αντιδρούν οι αγορές σε ένα «ήπιο Brexit»

Θετικά αντιδρούν οι αγορές σε ένα «ήπιο Brexit»
epa05408713 (FILE) A file picture dated 22 February 2016 shows British Pounds in London, Britain. The British Pound Sterling on 05 July 2016 dropped to its lowest level in three decades in reaction to the 23 June's referendum in which Britons voted to leave the European Union (EU). EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η βρετανική λίρα ενισχύθηκε έως και μισό τοις εκατό, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 14 Ιουνίου.

Ράλι κατέγραφε σήμερα η στερλίνα καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η παραίτηση του Βρετανού υπουργού για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις, δεν θα θέσει σε κίνδυνο την πρωθυπουργό και αντ’ αυτού επικεντρώνονται στο σχέδιο που πρόσφατα ανακοίνωσε η κυβέρνηση και που οι αγορές θεωρούν ότι καθιστά πιο πιθανό ένα «ήπιο Brexit».

Το βρετανικό νόμισμα ενισχύθηκε έως και μισό τοις εκατό στο 1,3363 δολάριο, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 14 Ιουνίου, με το μεγαλύτερο μέρος της ανόδου να καταγράφεται μετά τα σχόλια του Ντέιβιντ Ντέιβις που υποβάθμισε τον κίνδυνο που θέτει η αποχώρησή του για τη Μέι. Έναντι του ενιαίου νομίσματος, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,3% έναντι του ευρώ στις 88,17 πένες ανά ευρώ, πριν περιορίσει την άνοδό της.