Τι απαντά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία

Τι απαντά ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης για τη συμφωνία

Ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας υπεραμύνθηκε της στάσης απέναντι στην Ελλάδα όσον αφορά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης κατά τις διαπραγματεύσεις, υπερασπίστηκε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ και σημείωσε ότι η συμφωνία επετεύχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, λόγω της δραματικής επιδείνωσης στην Ελλάδα, εξαιτίας των μέτρων της ελληνικής κυβέρνησης και του γεγονότος ότι η Αθήνα διέκοψε τις διαπραγματεύσεις για το β’ πακέτο.

«Για αυτό τον λόγο είχε αποδυναμωθεί η εμπιστοσύνη. Και στην Ευρωζώνη το πιο σημαντικό νόμισμα είναι η εμπιστοσύνη», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, επαναλαμβάνοντας την δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Τα προβλήματα στην Ελλάδα είναι πολύ βαθιά και πάνε πολύ πίσω, για αυτό είναι καλό που τώρα τα αντιμετωπίζουμε. Γνωρίζουμε ότι υπήρχαν στην Ελλάδα σοβαρές προσπάθειες να ξεκινήσουν μεταρρυθμίσεις. Προφανώς αυτές δεν αρκούν. Η συμφωνία σε μια τόσο δύσκολη κατάσταση από τα 19 κράτη – μέλη και με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας είναι καλό βήμα».

Απαντώντας δε σε ερώτηση αν η Καγκελαρία ανησυχεί για την διεθνή εικόνα της μετά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι «οι χώρες της Ευρωζώνης γνωρίζουν ποια ήταν η συμβολή της Γερμανίας στην επίτευξη αυτής της συμφωνίας – το ίδιο και άλλες χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ