Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛΑΣ για το χτύπημα στην Πρεσβεία του Ισραήλ

Τι δείχνει η έρευνα της ΕΛΑΣ για το χτύπημα στην Πρεσβεία του Ισραήλ
Photo:

Τα καλάσνικοφ που «γάζωσαν» την πρεσβεία είχαν χρησιμοποιηθεί και στο χτύπημα κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη.

Στην επίθεση κατά της οικίας του Γερμανού πρεσβευτή, που είχε σημειωθεί πέρυσι στις 30 Δεκεμβρίου, είχαν χρησιμοποιηθεί τα δύο καλάσνικοφ, που χρησιμοποιήθηκαν τα ξημερώματα από αγνώστους στην επίθεση κατά της Πρεσβείας του Ισραήλ.

Όπως προέκυψε από την εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, οι 54 κάλυκες που περισυλλέχθηκαν το πρωί έξω από την Πρεσβεία, βλήθηκαν από τα ίδια καλάσνικοφ, που είχαν «γαζώσει» την οικία του Γερμανού πρεσβευτή στο Χαλάνδρι.

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει τότε περίπου 60 κάλυκες κυρίως στον προαύλιο χώρο της οικίας.

Επίσης από την έρευνα των αστυνομικών προκύπτει ότι στο «χτύπημα» συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αυτοκίνητο τελικά και όχι σε μηχανές, όπως ανέφεραν οι …αρχικές πληροφορίες.

Αποβιβάστηκαν από το ΙΧ και πυροβόλησαν κατά της πρεσβείας με καλάσνικοφ.

Τους Παλαιστίνιους κατηγορεί το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ υποστήριξε σήμερα ότι η επίθεση εναντίον της πρεσβείας της χώρας στην Αθήνα αποτελεί συνέπεια της «εκστρατείας υποκίνησης μίσους» την οποία διεξάγουν, σύμφωνα με το ίδιο, οι Παλαιστίνιοι ηγέτες.

Η επίθεση αυτή «είναι η πιο πρόσφατη εκ των βίαιων ενεργειών που αποτελούν συνέπεια της εκστρατείας υποκίνησης μίσους την οποία διεξάγουν διεθνώς οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής και φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις», υποστήριξε το ΥΠΕΞ του Ισραήλ σε μια ανακοίνωσή του.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει την εκστρατεία αυτή και τις συνέπειές της», πρόσθεσε.