Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να εισαγάγετε τους πελάτες σας στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη

Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να εισαγάγετε τους πελάτες σας στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη
artificial intelligence Photo: pixabay.com
Η βελτίωση των πωλήσεων, της ικανοποίησης και της αφοσίωσης είναι μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν με την αποτελεσματική αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Ο πελάτης είναι το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο μιας επιχείρησης, και αυτό σημαίνει ότι διακυβεύονται πολλά για τις εταιρείες που θέτουν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη μπροστά στους πελάτες τους.

Είτε πρόκειται να βοηθήσουν έναν καταναλωτή να αγοράσει το σωστό σακάκι είτε να διαχειριστούν τις σχέσεις με τους προμηθευτές, η τεχνολογία γενετικής ΤΝ έχει προφανή οφέλη. Κατά τη διάρκεια ενός πάνελ αφιερωμένου στην ΤΝ και το customer intelligence στο συνέδριο Fortune Brainstorm AI την περασμένη εβδομάδα, οι ομιλητές ανέφεραν τη βελτίωση των πωλήσεων, της ικανοποίησης και της αφοσίωσης μεταξύ των πολλών πλεονεκτημάτων που προκύπτουν με την αποτελεσματική αξιοποίηση της τεχνολογίας.

«Αυτό για το οποίο είμαι πιο ενθουσιασμένος είναι λίγο παλιομοδίτικο, αλλά νομίζω ότι εκεί έγκειται ο πραγματικός αντίκτυπος», δήλωσε ο επικεφαλής ψηφιακών και τεχνολογικών υπηρεσιών και analytics της Best Buy, Brian Tilzer: «Πώς μπορούμε να λύσουμε πραγματικά προβλήματα πελατών που δεν ήταν δυνατό να λυθούν πριν;». Για την αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε τους πελάτες να λύσουν τα προβλήματα χρήσης των πρόσφατα αγορασμένων gadgets και συσκευών και να δώσουμε στους υπαλλήλους περισσότερα εργαλεία για να επιτύχουν αυτόν τον στόχο.

Όταν χαλάει το πλυντήριο ρούχων ενός πελάτη, για παράδειγμα, ο Tilzer επεσήμανε ότι η Best Buy μπορεί πλέον να προβλέψει με ακρίβεια σχεδόν 80% το πρόβλημα που περιγράφεται μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να διασφαλίσει ότι ο επισκευαστής θα έχει τα κατάλληλα ανταλλακτικά όταν επισκεφθεί το σπίτι του πελάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος δεδομένων και υπηρεσιών της Mastercard, Raj Seshadri, εστίασε σε ένα εργαλείο υποστήριξης πελατών με ΤΝ που λάνσαρε πρόσφατα και επιτρέπει στους καταναλωτές να αξιοποιούν τους καταλόγους προϊόντων και τα αποθέματα των λιανοπωλητών μέσω φυσικών συνομιλιών. «Όταν προσθέτετε τη γενετική ΤΝ στο μείγμα, είναι το επόμενο σημείο καμπής – υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε τώρα», δήλωσε ο Seshadri.

Παρ’ όλη την ισχύ και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο, ο Seshadri συνέστησε να προσεγγίσουμε την τεχνολογία με νηφάλια στάση και να σκεφτούμε τις κατάλληλες προστατευτικές δικλείδες, όπως η διακυβέρνηση, οι αρχές, οι μετρήσεις, οι δοκιμές και η εκπαίδευση σε όλους τους οργανισμούς. Ο Seshadri τάσσεται υπέρ της συνεργασίας των τεχνολογικών εταιρειών με τις ρυθμιστικές αρχές. «Οι προθέσεις των εταιρειών είναι όλες πολύ, πολύ καλές και εύστοχες, αλλά είναι σημαντικό να συνεργαστούμε με τις ρυθμιστικές αρχές για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που κάνουν οι εταιρείες λειτουργεί για όλους», λέει.

Ο διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας του ομίλου Accenture, Karthik Narain, λέει ότι η αξιοποίηση των ιδιόκτητων δεδομένων είναι το κλειδί για να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με ακρίβεια η τεχνητή νοημοσύνη.

«Μετακινούμαστε από τη φάση του sizzle, του ChatGPT σε πραγματικές, στρατηγικές δραστηριότητες υψηλής αξίας που βοηθιούνται ή ενεργοποιούνται από τη γενετική ΤΝ», δήλωσε ο Narain.

Η ικανότητα μιας επιχείρησης να υιοθετήσει τη γενετική ΤΝ αυτή τη στιγμή εξαρτάται από την ακρίβεια που απαιτείται για τη συγκεκριμένη διαδικασία, είπε. «Καθώς προχωράτε προς τα πάνω στην καμπύλη των πτυχών υψηλής στρατηγικής, το μέγεθος της ακρίβειας που θα απαιτηθεί είναι πολύ σημαντικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: