Υποχρεωτικό τηλε-λουκέτο στα κλεμμένα smartphones

Υποχρεωτικό τηλε-λουκέτο στα κλεμμένα smartphones
Photo:

Στη μείωση της εγκληματικότητας στοχεύει η Καλιφόρνια με νέο σχέδιο νόμου για το αυτόματο κλείδωμα των έξυπνων κινητών που έχουν κλαπεί.

Σχέδιο νόμου το οποίο θα υποχρεώνει τις εταιρείες που κατασκευάζουν έξυπνα κινητά και ταμπλέτες να υιοθετήσουν τεχνολογία, η οποία θα αχρηστεύει τις συσκευές αυτές σε περίπτωση κλοπής, μελετά η Πολιτεία της Καλιφόρνιας. Σύμφωνα με Τα Νέα, ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Καλιφόρνιας Μαρκ Λένο αναμένεται να παρουσιάσει τη σχετική πρόταση τις επόμενες ημέρες, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι συνεχώς αυξανόμενες κλοπές τέτοιων συσκευών.

Συγκεκριμένα, πέρυσι στο Σαν Φρανσίσκο εκλάπησαν 2.400 κινητά τηλέφωνα, 23% περισσότερα από το 2012.

Διαβάστε ακόμη: Google: Μετά την πώληση της Motorola, τι;

Με βάση τη νομοθεσία που αναμένεται να προταθεί, όλες οι συσκευές που θα πωλούνται στην Καλιφόρνια από την 1η Ιανουαρίου του 2015 θα πρέπει να διαθέτουν αυτήν την αντικλεπτική τεχνολογία (διακόπτη απενεργοποίησης ή kill switch).

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι εταιρείες που θα κατασκευάζουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα χωρίς την προδιαγραφή ασφαλείας και απενεργοποίησης θα πληρώνουν πρόστιμο έως 2.500 δολαρίων για καθεμία «απροστάτευτη» συσκευή που θα πωλούν.

Εάν ψηφιστεί η νομοθεσία αυτή στην Καλιφόρνια, οι εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσουν αυτήν τη λειτουργία σε όλες τις συσκευές που θα πωλούνται στις ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη: Μετά τα «έξυπνα» κινητά, έρχονται οι «έξυπνες» περούκες!