Την εξάλειψη του ISIS ζητάει ο Ρέντσι

Την εξάλειψη του ISIS ζητάει ο Ρέντσι

Μέχρι σήμερα η Ιταλία δεν έχει λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας.

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξαλειφθεί, ενώ πρέπει όλοι να της αρνούνται το προνόμιο να αποκαλείται κράτος, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Φυσικά καταστρέφοντάς τους, και με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό. Αλλά ο πόλεμος διεξάγεται από κυρίαρχα κράτη, ενώ η τρομοκρατία ασκείται από αδίστακτους και επικίνδυνους πυρήνες, που δεν τους αξίζει να θεωρούνται ως κυρίαρχα κράτη. Θέλουν να αποκαλούνται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τους λέμε Ντάες», ανέφερε ο Ρέντσι σε ένα κείμενό του που διανεμήθηκε στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

Η Ιταλία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και σταδιακά έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα αυτή. Την Πέμπτη, η υπουργός Αμύνης της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε πως η Ρώμη θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ κατά 130 άνδρες, ενώ θα στείλει επιπλέον 500 στρατιωτικούς για να προστατεύσουν το έργο της ενίσχυσης του φράγματος της Μοσούλης.