Η ζήτηση για το «απλό» iPhone 15 κερδίζει -με διαφορά- τον προκάτοχο του

Η ζήτηση για το «απλό» iPhone 15 κερδίζει -με διαφορά- τον προκάτοχο του
iPhone 14 Pro and 14 Pro Max on display inside Apple store in Marunouchi, Tokyo on October 20, 2022. - 20221020_PD4129 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Apple εκτός των ΗΠΑ, οι χρόνοι αναμονής για τη βασική έκδοση τετραπλασιάστηκαν από πέρυσι.

Σημαντική ζήτηση για το βασικό, φτηνότερο μοντέλο του iPhone 15 σημειώνεται σε μεγάλες αγορές της Apple, με τους χρόνους αναμονής για την απόκτηση του βασικού μοντέλου του νέου smartphone της εταιρείας να ξεπερνούν αυτούς του iPhone 14.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καταναλωτές στις ΗΠΑ πρέπει να περιμένουν 10 μέρες για να πάρουν στα χέρια τους το βασικό μοντέλο του iPhone 15, όταν για το ίδιο μοντέλο του iPhone 14 ο χρόνος αναμονής ήταν στις 6 μέρες. Όπως δείχνουν στοιχεία της ερευνητικής Counterpoint Research, ο χρόνος αναμονής για το iPhone 15 Pro Max είναι στις 48 μέρες, ενώ για το iPhone 14 Pro Max το αντίστοιχο χρονικό διάστημα ήταν στις 39 μέρες.

Οι σημαντικές αναβαθμίσεις και στα δύο μοντέλα οδήγησαν στην ανανέωση της ζήτησης, αν και ένα μέρος αυτής ήρθε σε βάρος των άλλων επιλογών της Apple, του 15 Plus και του 15 Pro, που και τα δύο είδαν μειωμένους χρόνους αναμονής.

Στην Κίνα, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της Apple εκτός των ΗΠΑ, οι χρόνοι αναμονής για τη βασική έκδοση τετραπλασιάστηκαν από πέρυσι, σύμφωνα με την Counterpoint. Αυτό υποδηλώνει ότι η Apple προσελκύει αγοραστές ακόμη και εν μέσω ανταγωνισμού από αντίπαλες συσκευές, όπως το πολυδιαφημισμένο Mate 60 Pro της Huawei.

«Περιμέναμε ότι οι χρόνοι αναμονής του βασικού μοντέλου iPhone 15 στην Κίνα θα ήταν πολύ χαμηλότεροι, ίσως στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Και όσον αφορά το Pro Max εξακολουθεί να είναι το πιο περιζήτητο iPhone στην Κίνα με τους μεγάλους χρόνους αναμονής παράδοσης να το αντικατοπτρίζουν αυτό» σημειώνει η Counterpoint.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com