Το Facebook αποκτά πρόσβαση και στην κάμερά σας

Το Facebook αποκτά πρόσβαση και στην κάμερά σας

Μήπως ξεπερνάει τα όρια;

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης τεστάρει μία νέα εφαρμογή η οποία ονομάζεται «Photo Magic» και θα σαρώνει τη φωτογραφική μηχανή του χρήστη smartphone που θα την έχει «κατεβάσει» με σκοπό να εντοπίσει φωτογραφίες φίλων του στο Facebook που δεν έχουν «ανέβει» ακόμη στη σελίδα.

Για την ακρίβεια, όταν το Facebook θα εντοπίζει μία από αυτές τις φωτογραφίες, θα στέλνει ειδοποίηση στον ιδιοκτήτη του smartphone προτρέποντάς τον να την μοιραστεί με τους φίλους που έχει εντοπίσει μέσω της εφαρμογής Messenger. Φυσικά, η φωτογραφία θα κοινοποιείται μόνο όταν ο χρήστης επιλέξει να πατήσει «αποστολή».

Το Facebook δεν θα σαρώσει όλες τις φωτογραφίες της κάμερας του χρήστη, ούτε θα αποστέλλει ειδοποιήσεις για κάθε φωτογραφία που βρίσκει. Οι τεχνικοί της δημοφιλούς σελίδας επιδιώκουν να επιτύχουν τη σωστή ισορροπία και τη σωστή συχνότητα.

Η ιδέα εκτιμάται πως θα βοηθήσει το Facebook να ανταγωνιστεί κοινωνικές εφαρμογές όπως το Snapchat. Άλλωστε, μέσω της εφαρμογής Messenger του Facebook κοινοποιήθηκαν μόνο τον προηγούμενο μήνα 9,5 δισεκατομμύρια φωτογραφίες-στοιχείο που κάνει τους ιθύνοντες του Facebook να αισιοδοξούν για την επιτυχία του νέου τους εγχειρήματος.

Το «Photo Magic» είναι μέχρι στιγμής διαθέσιμο μόνο στους χρήστες Android στην Αυστραλία.