Το μέλλον του αμερικανικού Fortune μετά την αλλαγή εποχής στη διοίκησή του

Το μέλλον του αμερικανικού Fortune μετά την αλλαγή εποχής στη διοίκησή του

Τι οραματίζεται ο Chatchaval Jiaravanon για τη δημοσιογραφική «ναυαρχίδα» της επιχειρηματικότητας.

 

Πριν από ογδόντα εννέα χρόνια, ο Henry Luce δημιούργησε το Fortune υποσχόμενος να δώσει στους αναγνώστες μια «σαφή, συνεκτική και ζωντανή» εικόνα του δράματος και του ενθουσιασμού του βιομηχανικού κόσμου – «να παρατηρεί κανείς εκθαμβωτικές υψικαμίνους», να ταξιδεύει «στην άκρη του φτερού του αεροπλάνου και στα βάθη του ωκεανού κατά μήκος ποντισμένων καλωδίων» και «να ακολουθεί τον χημικό σε κόσμους νεότερους από τον κόσμο που ανακάλυψε ο Κολόμβος».

Σήμερα – σημειώστε την ημερομηνία στο ημερολόγιο της ιστορίας – ξεκινάμε εκ νέου το Fortune. Ο νέος ιδιοκτήτης μας, Chatchaval Jiaravanon, μάς κάλεσε να μετατρέψουμε το Fortune στο κορυφαίο παγκοσμίως business media brand και μας δίνει τους πόρους και τον χώρο για να ανταποκριθούμε σ’ αυτή την τρομακτική πρόκληση. Επιπλέον, το κάνει σε μια στιγμή που παραπέμπει στις πρώτες μέρες του Luce. Η τεχνολογία μάς έχει βάλει στην αυγή μιας νέας βιομηχανικής επανάστασης, η οποία τροφοδοτείται από την εκρηκτική ικανότητα συλλογής ψηφιοποιημένων δεδομένων απ’ όλους κι απ’ όλα, και μετατροπής τους σε χρήσιμη και ολοένα και πιο εντυπωσιακή πληροφορία και νοημοσύνη. Κατά συνέπεια, οι επόμενες δεκαετίες υπόσχονται έναν ρυθμό κι ένα εύρος επιχειρηματικής αλλαγής που δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν.

Το νέο Fortune σχεδιάζει να βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της αλλαγής. Θα την καταγράψουμε, θα την αναλύσουμε, θα επισημάνουμε τις επιτυχίες της, θα φωτίσουμε τις αποτυχίες, και θα προσφέρουμε ευκαιρίες στους ηγέτες των επιχειρήσεων να την κατανοήσουν καλύτερα και να επωφεληθούν απ’ αυτήν. Στόχος μας είναι να γίνουμε ο απαραίτητος οδηγός για τη νέα εποχή σε ολόκληρο τον κόσμο.

Επίσης, θα επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευσή μας να κάνουμε τις επιχειρήσεις καλύτερες, με όλη τη σημασία της λέξης. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε την ποικιλομορφία στον εργασιακό χώρο προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία θα αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τον πιο πολύτιμο πόρο της – τους ανθρώπους. Θα φέρουμε στο προσκήνιο την ικανότητα των επιχειρήσεων να αντιμετωπίζουν τα πιο πιεστικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα παγκοσμίως. Και θα παροτρύνουμε τους ηγέτες των επιχειρήσεων να υιοθετούν μακροπρόθεσμες προσεγγίσεις, δίνοντας προτεραιότητα στην καινοτομία και τις μελλοντικές επιδόσεις έναντι του βραχυπρόθεσμου κέρδους. Εν τέλει, οι επιχειρήσεις πρέπει να εξυπηρετούν τις ανάγκες της κοινωνίας, και μόνο εάν συμβαίνει αυτό επιτρέπει η κοινωνία στις επιχειρήσεις να ευημερήσουν.

Μείνετε λοιπόν μαζί μας. Θα επενδύσουμε στη δημοσιογραφία μας, θα οικοδομήσουμε τις κοινότητές μας, θα βελτιώσουμε την τεχνολογία μας και θα επεκτείνουμε την γεωγραφική μας κάλυψη. Και θα στραφούμε σε σας για να μας δώσετε καθοδήγηση και ανατροφοδότηση· να μας κριτικάρετε όταν παρασυρόμαστε και να μας δίνετε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη όταν κάνουμε κάτι σωστά. Σε κάθε περίπτωση, εάν κάνουμε καλά τη δουλειά μας θα είμαστε στο πλευρό σας ενώ εσείς δημιουργείτε το μέλλον.

Για το τέλος, μαζί με τις ευχές μας για καλές γιορτές, μια σκέψη του ιδρυτή μας:

«Το επιχειρείν, περισσότερο από κάθε άλλη δουλειά, είναι μια συνεχής ενασχόληση με το μέλλον· ένας συνεχής υπολογισμός, μια ενστικτώδης άσκηση στη διορατικότητα».