Νέα αλλαγή στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου: Την Κυριακή το πρωί η συνάντηση

Νέα αλλαγή στο κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου: Την Κυριακή το πρωί η συνάντηση

Η χθεσινή απόφαση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ επιταχύνει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα - Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει ο Π. Καμμένος μετά τη συνάντηση. 

Αύριο το πρωί θα γίνει τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, μετά την ακύρωση του χθεσινού προγραμματισμένου ραντεβού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν αύριο, Κυριακή, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα ο κ. Καμμένος είχε κάνει γνωστό ότι η συνάντηση θα λάμαβανε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί.

Aμέσως μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του News 24/7, εφόσον δεν χρειαστεί να προηγηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, αναμένεται να έρθει στην ελληνική Βουλή προς ψήφιση στα τέλη της επόμενης εβδομάδας ή στα μέσα της μεθεπόμενης.

Βάσει κανονισμού, τη Δευτέρα ή την Τρίτη η απόφαση της Βουλής της πΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Βορείου πλέον Μακεδονίας και εν συνεχεία θα αποσταλεί με ρηματική διακοίνωση στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ να την αποστέλλει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους πολιτικούς αρχηγούς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι είτε προηγηθεί είτε όχι ψήφος εμπιστοσύνης, θα επιτευχθεί στην ελληνική Βουλή η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 εδρών για την κύρωση της Συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει δημοσίως από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ ρητή δήλωση περί στήριξης της κυβέρνησης και σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Αν ωστόσο απαιτηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν την επόμενη εβδομάδα και εφόσον η κυβέρνηση λάβει την πλειοψηφία θα ακολουθήσει ο ανασχηματισμός.

Θα καταψηφίσει τη Συμφωνία ο Βασίλης Κόκκαλης

Εν τω μεταξύ, την πρόθεση του να καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και στέλεχος των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης με δήλωσή του σημείωσε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και πολύ περισσότερο από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, είχα καταστήσει σαφές με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο πως διαφωνώ και πως δεν θα ψηφίσω τη συγκεκριμένη συμφωνία εάν και εφόσον έλθει προς κύρωση από την ελληνική βουλή. Η παραπάνω στάση μου ήταν, παραμένει και θα είναι εσαεί, σταθερή και αδιαπραγμάτευτη. Σε περίπτωση δε, που τεθεί ζήτημα συνέχισης της κυβερνητικής θητείας μέχρι το πέρας του χρόνου που επιτάσσει το σύνταγμα, αυτό είναι κάτι που θα σταθμιστεί στον κατάλληλο χρόνο».

Δείτε ακόμη: 

Σίγουρος ο Ζόραν Ζάεφ για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική βουλή

ΠΓΔΜ: «Πήραμε την μοίρα μας στα χέρια μας» το μήνυμα της κυβέρνησης – Όλες οι αντιδράσεις