Τουλάχιστον 14 νεκροί από κατολισθήσεις στην Ινδονησία

Τουλάχιστον 14 νεκροί από κατολισθήσεις στην Ινδονησία
National Disaster Response Force (NDRF) personnel rescue operations in the flood hit city of Amta-2 in the Howrah district about 82 kms from Kolkata on August 7, 2021. (Photo by Debajyoti Chakraborty/NurPhoto) (Photo by Debajyoti Chakraborty / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από βροχές υψηλής έντασης έπληξαν δύο χωριά στην περιοχή Τάνα Τοράτζα, στο νότιο Σουλαουέζι.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατολισθήσεις στο νησί Σουλαουέζι της Ινδονησίας, ανακοίνωσε την Κυριακή η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης όσων αγνοούνται.

Οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από βροχές υψηλής έντασης έπληξαν δύο χωριά στην περιοχή Τάνα Τοράτζα, στο νότιο Σουλαουέζι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 14 άνθρωποι και να καταστραφούν τέσσερα σπίτια, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Αμπντούλ Μουχάρι, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης για τους αγνοούμενους κατοίκους συνεχίζονται, είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πόσοι αγνοούνται. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι αγνοούνται.

Φωτογραφίες από τα πληγέντα χωριά που δόθηκαν από τον οργανισμό έδειχναν διασώστες να ψάχνουν στα συντρίμμια για επιζώντες, με σπίτια ισοπεδωμένα και κατεστραμμένα σε σανίδες από ξύλο και σκυρόδεμα.

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών περιπλέκονται από τις κακές καιρικές συνθήκες και τις ζημιές στους δρόμους προς τις πληγείσες περιοχές, γεγονός που καθιστά δύσκολη την απομάκρυνση των θυμάτων από τα οχήματα.

Η ορεινή περιοχή Τάνα Τοράτζα βρίσκεται στο κέντρο του νησιού Σουλαουέζι και απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα (186 μίλια) από την πρωτεύουσα της επαρχίας, Μακασάρ.

Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις σκότωσαν τουλάχιστον 26 ανθρώπους στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας τον περασμένο μήνα, με τις καταρρακτώδεις βροχές να καταστρέφουν εκατοντάδες σπίτια και να εκτοπίζουν χιλιάδες ανθρώπους.

Η περίοδος των βροχών στην Ινδονησία ξεκίνησε τον Ιανουάριο, με τη μετεωρολογική υπηρεσία να προβλέπει κορύφωση των βροχοπτώσεων το πρώτο τρίμηνο, ιδίως στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com