Τουριστικός οδηγός πόλεων στο κινητό σου, με ένα κλικ

Τουριστικός οδηγός πόλεων στο κινητό σου, με ένα κλικ

Ο συνιδρυτής της NovelTech, Γιάννης Χαραλαμπάκης μιλά για την εφαρμογή City Guide που αναμένεται να δώσει το παρόν στο Mobile World Congress.

Το ότι οι Κρητικοί διακατέχονται από επιχειρηματικό δαιμόνιο το γνωρίζαμε. Το ότι μερικές από τις πιο έξυπνες τεχνολογικές πατέντες είναι γέννημα θρέμμα κρητικές το μάθαμε μέσω της NovelTech. Με έδρα το επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο της Κρήτης, η Novel Tech, είναι ακριβώς ότι περιγράφει το όνομά της. Μια καινοτόμα επιχείρηση με τεχνολογικό προσανατολισμό που κάνει τα βήματά της στο εξωτερικό.

Συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης, από τους Γιάννη Χαραλαμπάκη και Μανώλη Μαζαράκη. «Οι συνθήκες στην Κρήτη ευνοούν την ανάπτυξη ιδεών που βασίζονται στην τεχνολογία», αναφέρει στο fortunegreece.com ο Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Διαβάστε ακόμη: Γράψτε, κρυπτογραφείστε, τελειώσατε!

Η εταιρεία δραστηριοποιείται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα όπου έχει υλοποιήσει με επιτυχία σύνθετα έργα σε όλη την Ελλάδα είτε αυτόνομα είτε σαν υπεργολάβος. Το παρατηρητήριο Δημοσίων Έργων και Μελετών Περιφέρειας Κρήτης, ο Τουριστικός οδηγός της Κρήτης , το Portal του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, το Portal του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης όπως επίσης και η ανάπτυξη βάσεως δεδομένων διαχειριστικού συστήματος για το Portal του Μουσείου Ν. Καζαντζάκης είναι μερικά από τα έργα που φέρουν την υπογραφή της NovelTech.

Μεταξύ των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει είναι MobileSites – MobileApplications, ανάπτυξη Portals, φωνητικές πύλες, WEBGIS και Custom εφαρμογές, ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών SMS, e-Shops καθώς επίσης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής.

Διαβάστε ακόμη: Το ελληνικό Horizon στις πρώτες θέσεις του App Store

«Μας ενδιέφερε να κάνουμε κάτι δημιουργικό που ταυτοχρόνως θα μας άρεσε. Ξεκινήσαμε χωρίς χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια ύψους 10.000 ευρώ και αφιέρωση προσωπικής δουλειάς». Ο κ. Χαραλαμπάκης  εξηγεί πως στην αρχή για να ισορροπήσει και να αποκτήσει η εταιρεία ρευστότητα ασχολήθηκαν με ιστοσελίδες, δουλειά θεωρητικά εύκολη η οποία θα απέφερε άμεσα χρήματα, ενώ θα είχαν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτιάξουν τα προϊόντα που ήθελαν.

Σταθμός για τη NovelTech ήταν η ενασχόληση με τις mobile εφαρμογές, τομέας στον οποίο έχει διαφοροποιηθεί η εταιρεία και έχει οδηγήσει μεγαλύτερου μεγέθους εταιρείες να ζητούν τις υπηρεσίες της. «Αναπτυσσόμαστε χρόνο με το χρόνο τόσο σε επίπεδο τζίρου όσο και σε επίπεδο προσωπικού. Αυτή τη στιγμή απασχολούνται στην εταιρεία πέντε άτομα και αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες».

Διαβάστε ακόμη: Park House: Επιχειρηματικότητα γένους θηλυκού

Η πιο πρόσφατη εφαρμογή που «τρέχει» με επιτυχία είναι η πλατφόρμα τουριστικής προβολής City Guide, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στο Mobile World Congress που διεξάγεται στη Βαρκελώνη στις 24-27 Φεβρουαρίου. Η εν λόγω εφαρμογή αφορά οποιαδήποτε πόλη του κόσμου και έχει μηδενικό κόστος για τους χρήστες που την κατεβάζουν. Είναι δωρεάν για τους επισκέπτες των πόλεων με δεδομένο ότι έχει αγοραστεί από το Δήμο της εκάστοτε πόλης. «Στόχος να βρούμε συνεργάτες που θα μεταπωλήσουν την πλατφόρμα στο εξωτερικό. Η εξωστρέφεια είναι πρωτεύουσας σημασίας αφού μιλάμε για ένα προϊόν με παγκόσμια αγορά».

Το 2013 η NovelTech αύξησε τον τζίρο της κατά 20%, ενώ για το 2014 τα σχέδια είναι μεγαλεπήβολα αφού εκτιμάται ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας θα είναι 50% πάνω σε σχέση με πέρυσι. Η εταιρεία έχει κάθε λόγο να αισιοδοξεί αφού  έχουν ήδη  κλειστεί για την τρέχουσα χρονιά έργα που αφορούν στη χρήση του City Guide τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.