Τρένο που μετέφερε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές συγκρούστηκε με απορριματοφόρο στις ΗΠΑ

Τρένο που μετέφερε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές συγκρούστηκε με απορριματοφόρο στις ΗΠΑ
epa06488516 A handout photo made available by US Representative Jeff Denham shows damage to a train after it hit a garbage truck near Crozet, Virginia, USA, on 31 January 2018. The train was taking house and senate republicans to a retreat in Greenbrier, West Virginia. According to media reports, at least one person died in the accident but no serious injuries were reported among train passengers and crew. EPA/Jeff Denham / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι βουλευτές και γερουσιαστές.

Μια αμαξοστοιχία που μετέφερε Ρεπουμπλικάνους βουλευτές και γερουσιαστές συγκρούστηκε με ένα απορριμματοφόρο, κοντά στο Κρόζετ της Δυτικής Βιρτζίνιας, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των πολιτικών.

“Το τρένο που μετέφερε τους Ρεπουμπλικάνους κοινοβουλευτικούς στο σεμινάριό μας συγκρούστηκε αλλά η Ρεμπέκα (σ.σ. η σύζυγός του) κι εγώ είμαστε καλά. Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και γιατροί έχουν ανέβει και βοηθούν (…) τους τραυματίες” ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο Μπράντλεϊ Μπερν.

“Το τρένο συγκρούστηκε με ένα απορριμματοφόρο, κάλεσαν τους γιατρούς που επιβαίνουν να βοηθήσουν. Ο Δρ. Μάρσαλ βοηθά όσους έχουν τραυματιστεί”, έγραψε από την πλευρά του ο Ρότζερ Μάρσαλ, που είναι γιατρός”.

“Είμαστε όλοι καλά” διαβεβαίωσε ο Πιτ Σέσιονς, ενώ και το γραφείο του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Πολ Ράιαν, επιβεβαίωσε ότι δεν έχει τραυματιστεί.

“Είμαστε καλά, αλλά χτυπήσαμε ένα απορριμματοφόρο”, επιβεβαίωσε και ο Γκρεγκ Γουόλντεν, αναρτώντας και μια φωτογραφία του κατεστραμμένου οχήματος.

Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας αναχώρησαν σήμερα για το Γκρίνμπριρ, στη Δυτική Βιρτζίνια, για το ετήσιο, τριήμερο σεμινάριό τους.

Οι τοπικές αρχές δεν έχουν ανακοινώσει κάποιον απολογισμό. Παραμένει αδιευκρίνιστο πόσοι είναι οι τραυματίες και σε τι κατάσταση βρίσκονται. Σύμφωνα με Ρεπουμπλικάνους αιρετούς, ενδέχεται να υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και αρκετοί σοβαρά τραυματίες, μεταξύ των ανθρώπων που επέβαιναν στο απορριμματοφόρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP-VoA-Sputnik