TripAdvisor: Στα κρυφά οι διακοπές των Ελλήνων

TripAdvisor: Στα κρυφά οι διακοπές των Ελλήνων

Σύμφωνα με δημοσκόπηση, οι Έλληνες έρχονται τελευταίοι στην ανάρτηση φωτογραφιών από τις διακοπές τους στα κοινωνικά δίκτυα.

Είναι η κρίση; Είναι «τεκμήριο διαβίωσης»; Είναι ότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε ή να στεναχωρήσουμε τους φίλους και τους γνωστούς που δεν έχουν την δυνατότητα να πάνε διακοπές; Είναι όλα τα παραπάνω;

Μάλλον ναι, καθώς σύμφωνα με την δημοσκόπηση που πραγματοποιήσει η TripAdvisor, μόνο το 5% των Ελλήνων που συμμετείχε ανέφερε ότι ανεβάζει φωτογραφίες από τις διακοπές στο Facebook και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα «για να ζηλέψουν οι φίλοι του».

Το ποσοστό αυτό μας κατατάσσει ως τους πλέον σεμνούς στην έρευνα, με αμέσως επόμενους, με ποσοστό 8%, τους Ιταλούς που ως γνωστόν επίσης πλήττονται σε μεγάλο βαθμό από την ύφεση.

Διαβάστε ακόμη: «Στην Ελλάδα θα πήγαινα εάν ήθελα…»

Στον αντίποδα οι λαοί που ανεβάζουν φωτογραφίες στο facebook και παραδέχονται ότι το κάνουν για λόγους επίδειξης είναι οι Ινδοί (37%) ακολουθούμενοι από τους Ινδονήσιους (30%) και τους Μαλαισιανούς.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της TripAdvisor σε παγκόσμιο επίπεδο οι τουρίστες χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ποσοστό 61% στις διακοπές τους, ενώ οι Ασιάτες βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο με ποσοστό 69%.