Τρόπους παράκαμψης του «λουκέτου» αναζητά ο Τσακ Χέιγκελ

Τρόπους παράκαμψης του «λουκέτου» αναζητά ο Τσακ Χέιγκελ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Άμυνας θα κληθούν ξανά σύντομα σε υπηρεσία.

Η πλειονότητα των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του αδιεξόδου στο Κονγκρέσο όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους θα ανακληθούν στις θέσεις τους από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σήμερα.

«Αν και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Αμύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί μια μαζική διαταγή ανάκλησης στην υπηρεσία όλων των πολιτικών του υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή για τους υπαλλήλους οι ευθύνες των οποίων συμβάλλουν στο ηθικό, στην ευημερία και στην ετοιμότητα των στρατιωτικών», ανέφερε ο Χέιγκελ.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να προχωρήσει το ταχύτερο η διαδικασία για να κριθεί ποιοι υπάλληλοι υπάγονται στις κατηγορίες αυτές. Ο Χέιγκελ δεν αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που αφορά η πρόνοια αυτή, αλλά τόνισε πως αναμένει πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών λόγω της παράλυσης μεγάλων τμημάτων του ομοσπονδιακού κράτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Ομπάμα: «Κανείς δεν κερδίζει» από την παράλυση του κράτους