Τζίρος 2,5 δισ. ευρώ από τη χρήση καρτών στον τουρισμό

Τζίρος 2,5 δισ. ευρώ από τη χρήση καρτών στον τουρισμό

Άνοδο καταγράφουν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στον κλάδο του τουρισμού.

Στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος από τη χρήση καρτών στον τουρισμό εντός του 2014 στη χώρας μας. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές κατέγραψαν άνοδο 15% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία εισερχόμενου τουρισμού βάσει της κατανάλωσης με κάρτες Visa, που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι τουρίστες από τη Μεγάλη Βρετανία φιγουράρουν στην πρώτη θέση των τουριστών που κάνουν χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Αμερικανοί και στην τρίτη οι Γάλλοι. Αυξημένο ενδιαφέρον για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές επέδειξαν το 2014 Γερμανοί και Κινέζοι.

Σε εκδήλωση της Visa για τον τουρισμό «Ανάπτυξη μέσω Καινοτομίας», ο γενικός διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο κ. Νίκος Καμπανόπουλος δήλωσε: «Θεωρούμε πολύ σημαντική τη συνεργασία μας με τον ΣΕΤΕ. Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ανάπτυξης της Ελλάδας και η Visa μπορεί να συνεισφέρει με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πληρωμών που παρέχουμε. Η αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου σε συνδυασμό με τα κοινωνικά δίκτυα και την εξέλιξη της τεχνολογίας παρέχουν περισσότερες δυνατότητες και επιλογές στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις του χώρου».

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια της Avis στην Ελλάδα κυρία Ρέα Βερβίτα σημείωσε πως το «το 2014 οι online κρατήσεις αυτοκινήτων στο www.avis.gr αυξήθηκαν κατά 32% σε σχέση με το 2013. Για την ίδια χρονική περίοδο παρατηρήθηκε αύξηση 57% στις κρατήσεις από το Avis mobile site & App. Το μερίδιο της Visa έφτασε το 30% στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων της Avis στις Ευρωπαϊκές χώρες».