UBS προς επενδυτές: Διατηρήστε την ψυχραιμία σας – Οι συνθήκες είναι ευμετάβλητες

UBS προς επενδυτές: Διατηρήστε την ψυχραιμία σας – Οι συνθήκες είναι ευμετάβλητες
epa08146950 (FILE) - A file image dated 24 April 2014 of a Swiss flag and the logo of UBS bank in Zurich, Switzerland (reissued 21 January 2020). UBS is to release their 4th quarter 2019 results on 21 January 2020. UBS said their 2019 net profit stood at 4.3 billion USD EPA/STEFFEN SCHMIDT *** Local Caption *** 52086575 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι προοπτικές για την πορεία της νομισματικής πολιτικής συνεχίζουν να αλλάζουν, τονίζει ο CIO Μαρκ Χέφελε.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης υποχώρησαν τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων το 2024.

Την ίδια ώρα, η UBS τονίζει ότι οι αγορές έχουν αρχίσει να γίνονται πιο επιφυλακτικές όσον αφορά τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων στις ΗΠΑ, την Ευρωζώνη και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Συμβουλεύουμε τους επενδυτές να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, καθώς οι προοπτικές για την πορεία της νομισματικής πολιτικής συνεχίζουν να αλλάζουν. Ενώ τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο πληθωρισμός μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, δεν είναι απίθανη μία ανατροπή, ενώ οι κεντρικοί τραπεζίτες τονίζουν τη δέσμευσή τους να επιτύχουν τους στόχους τους», τονίζει ο Μαρκ Χέφελε, Chief Investment Officer της UBS Global Wealth Management.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τελευταίες αποφάσεις αναφορικά με την πορεία των επιτοκίων υποδεικνύουν την επιφυλακτική προσέγγιση πολλών στελεχών της ΕΚΤ, όπως αυτή του προέδρου της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «θα ήταν λάθος να χαλαρώσουμε υπερβολικά τη στάση της νομισματικής μας πολιτικής νωρίς».

Οι επενδυτές, σημειώνει ο Χέφελε, περιόρισαν τις εκτιμήσεις τους όσον αφορά στη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ μέχρι τον Μάιο από το 93% στο 59%. Η πιθανότητα μείωσης έως τον Ιούνιο του ερχόμενου έτους από την ΒοΕ μειώθηκε από το 97% της 20ης Νοεμβρίου στο 36%, ενώ η πιθανότητα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Fed μέχρι τον Μάιο έχει μειωθεί από το 94% της περασμένης εβδομάδας στο 50%.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: