ΒΙΚΟΣ: Σεβασμός στη φύση και στον καταναλωτή

ΒΙΚΟΣ: Σεβασμός στη φύση και στον καταναλωτή

Η αξία του ανεκτίμητη, τόσο για τη ζωή μας, όσο και για τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η χρήση του απαραίτητη σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας της τροφής, από την καλλιέργεια της, μέχρι την κατανάλωσή της, ενώ εξίσου δυνατή είναι και η απόλαυση που προσφέρει για την κατάσβεση της δίψας.

Το νερό αντιστοιχεί στο 60% του σωματικού βάρους του μέσου ενήλικα άνδρα και το 50% της γυναίκας. Κάποιος μπορεί να επιβιώσει μέχρι 6 εβδομάδες χωρίς φαγητό αλλά χωρίς νερό οι ενήλικες δεν μπορούν να ζήσουν περισσότερο από 10 ημέρες και τα παιδιά πάνω από 5 ημέρες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα, εύλογα καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο πολυτιμότερος φυσικός πόρος, δεν είναι ούτε ο χρυσός, ούτε το πετρέλαιο, αλλά το νερό, ή αλλιώς ο «διάφανος χρυσός» που λόγω της κλιματικής αλλαγής και της αυξημένης κατανάλωσης, από έναν παγκόσμιο πληθυσμό που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, τείνει να καταστεί είδος προς εξαφάνιση.

Αντιλαμβανόμενες το κοινωνικό τους χρέος, οι περιβαλλοντικά υπεύθυνες επιχειρήσεις θέτουν στην κορυφή της πυραμίδας τον παράγοντα βιωσιμότητα και υιοθετούν «πράσινες» πρακτικές που θα τους επιτρέψουν να μειώσουν, όσο το δυνατόν περισσότερο, το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Στη λίστα, εκτός από την ορθή χρήση του πλαστικού μπαίνει και το νερό. Η κατασπατάληση ενός φυσικού πόρου που πλέον δεν βρίσκεται σε αφθονία θεωρείται εγκληματική και οι διοικήσεις κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να διασφαλίσουν ότι η λειτουργία τους δεν επιβαρύνει τους υδάτινους πόρους.

Πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία παίζουν οι εταιρείες εμφιάλωσης του νερού, οι οποίες λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να φτάσει στην καλύτερη δυνατή μορφή αυτό το θαύμα της φύσης στο τραπέζι μας, ενώ ταυτόχρονα διαχειρίζονται με σύνεση τη συγκέντρωσή του.

Ανάμεσά τους και η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με το γνωστό φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ που δικαίως θεωρείται “love brand”, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως βρίσκεται στην κορυφή, επενδύοντας συστηματικά στην καινοτομία και την εξωστρέφεια, ανοίγοντας τον δρόμο σε έναν κλάδο που είναι συνυφασμένος με την ζωή και την ευημερία. Δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και ακολουθώντας πιστά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής, τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά «Βίκος», εμφιαλώνονται στο εργοστάσιο Περιβλέπτου με υπερσύγχρονα μηχανήματα, χωρίς καμία παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι και χωρίς να υφίστανται καμία επεξεργασία σε όλη τη διαδικασία, από την άντληση έως και τη διάθεση του προϊόντος στον τελικό καταναλωτή. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το νερό ΒΙΚΟΣ έχει αναγνωρισθεί σαν φυσικό μεταλλικό νερό κατάλληλο για δίαιτα πτωχή σε νάτριο, με χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα.

Πέρα όμως από την προστασία του καταναλωτή και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, για τη διοίκηση έχει πολύ μεγάλη σημασία και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η διάθεση των ανθρώπων της να προσφέρουν φτάνει μέχρι την ουσιαστική κοινωνική ευθύνη και τη βαθιά ανθρώπινη συμμετοχή στα δρώμενα της ζωής γύρω μας.

Το brand δίνει δυναμικό παρόν στα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα της χώρας, ενισχύοντας δράσεις που προάγουν την υγεία, την ευεξία και τον υγιεινό τρόπο ζωής (χορηγοί Γύρος λίμνης Ιωαννίνων, Navarino Challenge, Authentic Marathon Swim, κτλ). Παράλληλα, οι άνθρωποί του συμμετέχουν ανελλιπώς σε προγράμματα αιμοδοσίας, ακολουθώντας το motto της εταιρείας, ότι «όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό,  τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα».

 «Δύναμή μας, η ροή μας»

Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει η νέα καμπάνια της  εταιρείας ΒΙΚΟΣ η οποία μιλά απευθείας στην καρδιά του καταναλωτή. Προβάλλοντας το φυσικό κάλλος της Ηπείρου, το πολύτιμο μήνυμα που περνά έχει να κάνει με την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία για το αύριο, με την πίστη στις σταθερές αρχές και αξίες, σε όλα εκείνα που μας δίνουν ώθηση να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία για όλους, η εταιρεία Βίκος μας θυμίζει ότι ο άνθρωπος, σαν το νερό, πάντα προχωρά μπροστά και βρίσκει το δρόμο του, υπερβαίνοντας κάθε εμπόδιο και συνεχίζοντας την αέναη πορεία του με ορμή κι ευελιξία.

Μέσα από κινηματογραφικές εικόνες της Ηπείρου αλλά και του ευρύτερου αστικού και επαρχιακού περιβάλλοντος της Ελλάδας, η ταινία μας μεταφέρει και μας δείχνει μέρη όπου ο άνθρωπος ζει, ονειρεύεται, ελπίζει, δημιουργεί. Μας ταξιδεύει διανύοντας μια διαδρομή από το φυσικό περιβάλλον, στην πηγή της ζωής, απ’ όπου ξεκινά και το ταξίδι του νερού Βίκος, μέχρι την πόλη όπου καταλήγει. «Δεν είναι κύκλος η ζωή, είναι γραμμή δυναμική κι ανοίγει πάντα, εκεί που φαίνεται κλειστή».

Με αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας, η εταιρεία Βίκος καλεί όλους μας να είμαστε σαν το νερό, να εμπνεύσουμε με πράξεις ειλικρινείς και ανθρώπινες όλους γύρω μας, και το κυριότερο, να θυμηθούμε πως δύναμη μας είναι αυτό που κουβαλάμε στην ψυχή μας.

Δείτε τη νέα καμπάνια της ΒΙΚΟΣ: