Βίντεο: Φορτίστε το κινητό σας σε 30 δευτερόλεπτα

Βίντεο: Φορτίστε το κινητό σας σε 30 δευτερόλεπτα

Επανάσταση στη χρήση των smartphones αναμένεται να φέρει στα επόμενα χρόνια η δημιουργία της ισραηλινής StoreDot.

Η διαχείριση της μπαταρίας του smartphone μας αποδεικνύεται συχνά το πιο δύσκολο κι εκνευριστικό πράγμα, καθώς η τυπική διάρκεια ζωής των μπαταριών δεν ξεπερνά τη μία ημέρα, ενώ η πλήρη φόρτιση τους μπορεί να πάρει μέχρι και μία ολόκληρη ώρα.

Αυτό όμως μάλλον θα αλλάξει στα επόμενα χρόνια, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών που ρίχνονται στην «αρένα» της δημιουργίας μιας μπαταρίας με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Η ισραηλινή εταιρεία StoreDot φαίνεται πως έχει εξαιρετικό προβάδισμα στην κούρσα αυτή, καθώς –σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube- διαθέτει την πατέντα για την τεχνολογία που θα φορτίζει τη μπαταρία του κινητού μας σε λιγότερα από 30 δευτερόλεπτα!

Όπως αναφέρει ο Ντόρον Μάιερσντορφ, ιδρυτής και CEO της εταιρείας, η τεχνολογία προέκυψε μέσα από μια έρευνα σχετικά με το Αλτσχάιμερ που πραγματοποιούσε το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. «Κατά την έρευνα αυτή απομονώθηκαν συγκεκριμένα αμινοξέα, τα όποια χρησιμοποιήσαμε για να δημιουργήσουμε νανοκρυστάλλους. Αυτοί έχουν ειδικές ιδιότητες κι έτσι μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε διάφορες συσκευές».

Η μπαταρία που δημιούργησε η StoreDot δεν φορτίζει απλά γρήγορα τη συσκευή, αλλά συνεχίζει να τροφοδοτεί με ενέργεια το κινητό ακόμη κι όταν το έχουμε αποσυνδέσει από την πηγή.

Η πρόκληση τώρα είναι να γίνει δυνατή η δημιουργία μιας μικρότερης μπαταρίας, ικανής να «χωρέσει» μέσα σε smartphones, αφού αυτή τη στιγμή έχει το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.

Η εταιρεία από το Ισραήλ ελπίζει μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να έχει δημιουργήσει ένα εμπορικά αξιοποιήσιμο πρωτότυπο και να το λανσάρει σύντομα στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη:

Το ασύρματο ρεύμα είναι εδώ

Ποιος αδειάζει τόσο γρήγορα τη μπαταρία του κινητού σας;

Smartphone με 3D αισθητήρες από την Google – Βίντεο