Visa: Ανοίγει data centers σε Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο

Visa: Ανοίγει data centers σε Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο
Photo:

Νέα κέντρα επεξεργασίας σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στην αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές πληρωμές παγκοσμίως.

Η Visa, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, ανακοίνωσε την επέκταση των δυνατοτήτων επεξεργασίας συναλλαγών σε δύο σύγχρονα κέντρα δεδομένων στη Σιγκαπούρη και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα δύο νέα κέντρα επεξεργασίας συναλλαγών θα αυξήσουν την ταχύτητα και την ανθεκτικότητα της υποδομής της Visa, ενισχύοντας παράλληλα την ικανότητα της εταιρείας να προσφέρει νέους πιο εξελιγμένους τρόπους πληρωμών στη σημερινή ευρέως συνδεδεμένη παγκόσμια οικονομία.

«Το εμπόριο και οι πληρωμές βρίσκονται εν μέσω μίας ιστορικής μετάβασης από την αναλογική στην ψηφιακή χρήση. Η πλειοψηφία των ανθρώπων παγκοσμίως αφήνει ολοένα και περισσότερο πίσω τα μετρητά, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά κάρτες και άλλες συσκευές για την πραγματοποίηση πληρωμών,» δήλωσε ο Rajat Taneja, Εxecutive Vice President Τεχνολογίας στη Visa. «Με τις επενδύσεις μας στην τεχνολογία σε Ασία και Ευρώπη, κλιμακώνουμε την υποδομή μας προκειμένου να συμβαδίσουμε με την εκρηκτική αύξηση των ψηφιακών πληρωμών και εκείνων που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών, διατηρώντας ταυτόχρονα τις ασφαλείς και άνετες υπηρεσίες τις οποίες οι πελάτες και συνεργάτες μας αναμένουν.»

Τα data centers σε Σιγκαπούρη και Ηνωμένο Βασίλειο θα συμπληρώσουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Visa στη Βόρεια Αμερική. Με τέσσερα συγχρονισμένα κέντρα, το διαδεδομένο αποτύπωμα της Visa θα ενισχύσει την ανθεκτικότητα της υποδομής της, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα διακοπών της υπηρεσίας σε 16,600 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Visa, σε εκατομμύρια σημεία αποδοχής από εμπόρους και σε 3 δισεκατομμύρια κάρτες. Τα δύο data centers είναι εξοπλισμένα με την πιο προηγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού υψηλής απόδοσης και αποδοτικής υποδομής ισχύος. Η Visa σχεδιάζει να ξεκινήσει την επεξεργασία παγκόσμιων συναλλαγών στις δύο εγκαταστάσεις το 2018.

Το Data Center στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τον Ιούνιο του 2016, η Visa ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της Visa Europe ξεκινώντας μία πολυετή διαδικασία για να συνδυάσει τις δύο εταιρείες σε ένα ενιαίο παγκόσμιο οργανισμό με κοινή πλατφόρμα τεχνολογίας. Η ενοποίηση αυτή μαζεύει 3,200 Ευρωπαίους πελάτες στο VisaNet, το παγκόσμιο δίκτυο επεξεργασίας συναλλαγών της Visa, και περιλαμβάνει την αναβάθμιση του υπάρχοντος data center στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η εγκατάσταση των 10,000 τ.μ θα προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα στους πελάτες της περιοχής, επιταχύνοντας τις διαδικασίες για καινοτομίες πληρωμών στην Ευρωπαϊκή αγορά.

«Η έναρξη αυτού του σύγχρονου κέντρου μας στην Ευρώπη αποτελεί κρίσιμο σημείο αναφοράς για όλους τους πελάτες και συνεργάτες μας που θα τους δώσει τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις παγκόσμιες πηγές τεχνολογίας της Visa,» είπε ο Bill Sheedy, CEO Europe, Visa Inc.

Το Data Center στη Σιγκαπούρη

Το data center των 10,000 τ.μ στη Σιγκαπούρη αποτελεί το πρώτο κέντρο επεξεργασίας συναλλαγών της Visa στη Νοτιοανατολική Ασία και θα εξυπηρετεί πελάτες, κατόχους καρτών και εμπόρους στην περιοχή και στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa.

«Ως έδρα των κεντρικών μας στην Ασία, η Σιγκαπούρη ήδη αποτελεί ένα μεγάλο κέντρο για την εταιρεία Visa,» δήλωσε ο Chris Clark, group executive, Asia Pacific, Visa. «Με τις νέες μας εγκαταστάσεις επεξεργασίας στη Σιγκαπούρη, ενισχύουμε την ικανότητά μας να ανταποκρινόμαστε στην αυξανόμενη ζήτηση για ψηφιακές πληρωμές, ενώ παράλληλα καθοδηγούμε το ρυθμό καινοτομίας πληρωμών στην περιοχή της Ασίας.»

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Visa επέλεξε τη Σιγκαπούρη ως τοποθεσία για το νέο της data center, ενισχύοντας τη θέση της Σιγκαπούρης ως αξιόπιστο εταίρο και συνεργάτη τεχνολογίας,» είπε ο Kelvin Wong, Assistant Managing Director, Singapore Economic Development Board. «Η επένδυση αυτή ενδυναμώνει την εξέλιξη του αποτυπώματος της Visa στη Σιγκαπούρη και αποτελεί μαρτυρία για την περιφερειακή ηγεσία της Σιγκαπούρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση δεδομένων και τη συνδεσιμότητα.»

Το νέο data center είναι η τρίτη σημαντική επένδυση που έχει πραγματοποιήσει η Visa στη Σιγκαπούρη τα τελευταία δύο χρόνια. Το Σεπτέμβριο του 2016, η Visa παρουσίασε το πρώτο διεθνές campus του Visa University στα κεντρικά της στη Σιγκαπούρη. Τον Απρίλιο του 2016, εγκαινίασε το Singapore Innovation Centre, ένα προορισμό για πελάτες, εταίρους και προγραμματιστές όλης της περιοχής που τους δίνει την ευκαιρία να εργαστούν μαζί με εμπειρογνώμονες της Visa και να δημιουργήσουν από κοινού εμπορικές εφαρμογές επόμενης γενιάς.