Visa: Tεράστια επενδυτική ευκαιρία τα κρυπτονομίσματα – Ο κόσμος των πληρωμών αλλάζει

Visa: Tεράστια επενδυτική ευκαιρία τα κρυπτονομίσματα – Ο κόσμος των πληρωμών αλλάζει
Photo:

Νέα συμβουλευτική υπηρεσία για τους πελάτες που επιθυμούν να πλοηγηθούν στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και των NFTs λανσάρει η Visa, που εκτιμά ότι τα κρυπτονομίσματα είναι τεράστια επενδυτική ευκαιρία.

H αμερικανική πολυεθνική σκοπεύει να προσφέρει υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, traders και funds. Ήδη η αμερικανική τράπεζα UMB επωφελείται από τις υπηρεσίες της.

Η κίνηση σηματοδοτεί την τελευταία προσπάθεια της Visa να διεισδύσει βαθύτερα στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων. Από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, η εταιρεία διεκπεραίωσε συναλλαγές με ψηφιακά νομίσματα ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης προϊόντα προσανατολισμένα προς τα stablecoins, που συνδέονται με την αξία των fiat νομισμάτων με σχέση 1 προς 1.

Τα μεγάλα δίκτυα πληρωμών αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό από την εισροή νέων χρηματοοικονομικών κινήσεω τα τελευταία χρόνια. Οι αναδυόμενες τάσεις όπως η ανοιχτή τραπεζική, η οποία στοχεύει στο άνοιγμα των πληροφοριών και των δυνατοτήτων πληρωμής των καταναλωτικών τραπεζών σε ανταγωνιστές fintechs, απειλούν να διαταράξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Εν τω μεταξύ, η Visa δέχεται πιέσεις και από μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας. Η Amazon τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω των «υψηλών τελών» της εταιρείας. Ο τιτάνας του ηλεκτρονικού εμπορίου έχει λάβει παρόμοια μέτρα κατά της Visa στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη.

Ως εκ τούτου, «τα κρυπτονομίσματα για εμάς είναι μια τεράστια νέα κάθετη και ευκαιρία ανάπτυξης. Και θα συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη αυτής της επιχείρησης προς τα εμπρός», είπε η Visa.