Βrexit: Πιθανή νέα πρόταση μομφής από τους Εργατικούς κατά της Μέι

Βrexit: Πιθανή νέα πρόταση μομφής από τους Εργατικούς κατά της Μέι
epa07404324 Anti-Brexit protesters gather outside parliament in London, Britain, 28 February 2019. Britain's Prime Minister Theresa May is to hold a Meaningful vote on Brexit at parliament on 12 March 2019. EPA/ANDY RAIN
Παράλληλα, η Μέι δέχεται τεράστιες πιέσεις από ορισμένους υπουργούς να επιδιώξει μια έξοδο χωρίς συμφωνία.

Στην εκτίμηση ότι μπορεί να έρθει η ώρα που οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θα καταθέσουν και νέα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, προέβη σήμερα η εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος Έμιλυ Θόρνμπερι.

Ερωτηθείσα αν οι Εργατικοί θα καταθέσουν και νέα πρόταση μομφής, η Θόρνμπερι είπε στο Sky News: «Θα δούμε. Προφανώς φαίνεται ότι θα έρθει αυτή η στιγμή που θα χρειαστεί να καταθέσουμε νέα πρόταση μομφής». Η ίδια είπε ότι είναι «πιθανόν» η Βρετανία να επιδίωκε τον δρόμο της εξόδου από την ΕΕ αν οι Εργατικοί βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Η Μέι δέχεται τεράστιες πιέσεις από ορισμένους υπουργούς να επιδιώξει μια έξοδο χωρίς συμφωνία

H πρωθυπουργός της Βρετανίας δέχεται τεράστιες πιέσεις από ορισμένους από τους υπουργούς της της πρώτης γραμμής που επιθυμούν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ένας πρώην υπουργός.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να υποστηρίξει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί πως οι εθνικές εκλογές θα βοηθούσαν τη χώρα.

Ερωτηθείς αν η Μέι θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο Μπερτ είπε στο Sky News: «Η πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να αποχωρήσει αφού ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του Brexit- δεν αναμένω εθνικές εκλογές πριν συμβεί αυτό. Επομένως, η απάντηση σε αυτό πιθανόν θα ήταν “όχι”».

Η Βρετανία έχει πλέον περιορισμένες επιλογές για την έξοδό της από την ΕΕ

«Η Βρετανία έχει περιορισμένες επιλογές στη διάθεσή της σχετικά με το Brexit και οι βουλευτές θα πρέπει να υποστηρίξουν τη συμφωνία εξόδου της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για να αποφύγουν μια έξοδο χωρίς συμφωνία ή καμία έξοδο», δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών, Τζέιμς Κλέβερλι.

Η συμφωνία της Μέι απορρίφθηκε από το κοινοβούλιο για τρίτη φορά την Παρασκευή. Η Βρετανία πρόκειται να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 12 Απριλίου αν δεν ψηφίσει τη συμφωνία ή αν δεν επιδιώξει μέχρι εκείνη την ημερομηνία μια μεγαλύτερη παράταση.

«Υπάρχουν τώρα πραγματικά περιορισμένες επιλογές», είπε ο Κλέβερλι στο Sky News. «Αποχωρούμε χωρίς μια συμφωνία ή ολοκληρώνουμε μια συμφωνία και αυτά έχουμε τώρα ενώπιόν μας ή διατρέχουμε τον κίνδυνο να μη συμβεί καθόλου το Brexit…για εμένα η απάντηση είναι πολύ, πολύ απλή: είναι η Συμφωνία Αποχώρησης».

Δείτε ακόμη: Ο βρετανικός Τύπος κατά της Μέι: Κινδυνεύει να βιώσει την «πλήρη κατάρρευση»