Χάρης Δούκας: «Σκανδαλώδης τροπολογία» για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» – «Η εταιρεία που έτρεξε τον μεγάλο περίπατο αλλάζει χέρια… νύχτα»

Χάρης Δούκας: «Σκανδαλώδης τροπολογία» για την «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» – «Η εταιρεία που έτρεξε τον μεγάλο περίπατο αλλάζει χέρια… νύχτα»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023. Άνοιξαν ξανά στις 7:00 το πρωί οι κάλπες των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιφέρειες και τους δήμους όπου στον α' γύρο κανένας συνδυασμός δεν συγκέντρωσε πλειοψηφία με ποσοστό μεγαλύτερο του 43%. Από το σύνολο των 13 περιφερειών την περασμένη Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, εξελέγη περιφερειάρχης στις 7, ενώ από τους 332 δήμους της χώρας εξελέγη δήμαρχος στους 248. Ως εκ τούτου, επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν σε 6 περιφέρειες και 84 δήμους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της στο Δήμο της Αθήνας.

Την οργή του νέου δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα έχει προκαλέσει τροπολογία, με την οποία ορίζεται εκ νέου η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» και σε αυτό δεν υπάρχει ο δήμαρχος ή στέλεχος του Δήμου.

Ο κ. Δούκας, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «εκδικητική στάση της κυβέρνησης» αλλά και για προσπάθεια να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της νέας δημοτικής αρχής και καλεί τον πρωθυπουργό να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει. Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων “Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.”, που έτρεξε τον “μεγάλο περίπατο” της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα… έργα, αλλάζει χέρια “νύχτα”. Περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση» αναφέρει, αρχικά, στη δήλωσή του ο κ. Δούκας και στη συνέχεια εξηγεί: «Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως πρόεδρό της τον εκάστοτε δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο Δ.Σ. (3 εκ των οποίων από την παράταξή του), ενώ ο δήμαρχος υποδεικνύει και τον διευθύνοντα σύμβουλο. Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το Δ.Σ. τόσο τον δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του Δ.Σ., όσο και τα μέλη του Δ.Σ. που προέρχονται από τον δήμο. Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή. Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της κυβέρνησης. Είναι προφανές επίσης πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία αυτή και στα πεπραγμένα της». Και ο κ. Δούκας καταλήγει: «Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω τη σκανδαλώδη αυτή τροπολογία».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: