H Yahoo! ρίχνει χρήμα στο Snapchat

H Yahoo! ρίχνει χρήμα στο Snapchat

Η Yahoo! εκτινάσσει την αξία του Snapchat στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Yahoo! φέρεται έτοιμη να επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια στο Snapchat, τη γνωστή υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων. Τη συγκεκριμένη υπηρεσία προσπάθησε να την εξαγοράσει ανεπιτυχώς το Facebook στο παρελθόν έναντι 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ήταν στο στόχαστρο και άλλων εταιρειών της τεχνολογίας.

Στον επόμενο κύκλο χρηματοδότησης του Snapchat η Yahoo! αναμένεται να κάνει επένδυση ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η κίνηση θα εκτινάξει την αξία του δεύτερου στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα χρήματα αυτά προήλθαν από πόρους που απέκτησε η Yahoo! από την εξαργύρωση της συμμετοχής της στην κινεζική εταιρεία ηλ. εμπορίου Alibaba, που πρόσφατα εισήλθε δυναμικά στο χρηματηστήριο της Ν. Υόρκης. Επένδυση που απέφερε στη Yahoo! το ποσό των 9 δισ. δολαρίων.

Το BBC αναφέρει ότι από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Yahoo! η παρούσα πρόεδρος και CEO της Marissa Mayer, έχει προχωρήσει σε ηχηρές εξαγορές, με πιο πρόσφατη αυτή του MessageMe, της εφαρμογής για smartphone που επιτρέπει στο χρήστη την αποστολή μηνυμάτων σε έναν ή περισσότερους φίλους, χρησιμοποιώντας emoji και εικόνες.

Το άρθρο τονίζει ότι η εξαγορά του Tumblr πέρυσι έναντι 1 δισ. δολαρίων, η εμπλοκή της σε τηλεοπτικές παραγωγές και streaming sites καθώς και η επένδυση στο Snapchat, εντάσσονται στα πλαίσια προσπαθειών της Yahoo να επαναλανσαριστεί, online, ως πάροχος περιεχομένου (content provider) και να αποβάλλει την ταυτότητα της μηχανής αναζήτησης.

Διαβάστε ακόμη: 

Ένα «φαντασματάκι» αξίας 10 δισ. δολαρίων

Πώς η Yahoo κέρδισε απρόσμενα 9,4 δισ. δολάρια