Ένα «φαντασματάκι» αξίας 10 δισ. δολαρίων

Ένα «φαντασματάκι» αξίας 10 δισ. δολαρίων
Photo:

Πώς η εφαρμογή Snapchat χωρίς ιδιαίτερα έσοδα καταφέρνει να φτάσει σε αποτίμηση νέους τεχνολογικούς γίγαντες. 

H δημοφιλής εφαρμογή Snapchat (υπηρεσίας αποστολής εξαφανιζόμενων φωτογραφιών) αναπτύχθηκε σε μόλις δύο χρόνια από το μηδέν, έχοντας σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια πιστούς χρήστες το μήνα, οι οποίοι στέλνουν έως και 400 εκατομμύρια φωτογραφίες την ημέρα – και ο αριθμός αυτός ολοένα αυξάνεται.

Τελευταία εξέλιξη για τη δημοφιλή, κυρίως στις μικρές ηλικίες εφαρμογή, είναι ότι πλέον η αξία της υπολογίζεται στα 10 δισ. δολάρια, χωρίς η εταιρεία να έχει σημαντικά έσοδα.

Ένα από τα δημοφιλέστερα venture capitals της Silicon Valley’s, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, το «Kleiner Perkins Caufield & Byers» συμφώνησε να επενδύσει στην εφαρμογή σε μια περίοδο που η αξία της κυμαίνεται σε αυτό το τεράστιο ποσό, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Το Snapchat βρίσκεται σε επαφές με πολλούς πιθανούς επενδυτές τους τελευταίους μήνες για να συγκεντρώσει κεφάλαια σε ένα νέο γύρο επενδύσεων, που θα το αναδείξει σε ένα από τα πιο δημοφιλή startup της τεχνολογίας παρά την μη ύπαρξη εσόδων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένα venture capital έχει δεσμευτεί να επενδύσει πάνω από 20 εκατ. δολάρια τον Μάιο, όπως επίσης έχουν πράξει και άλλοι στρατηγικοί επενδυτές.

Επίσης το DST Global, το ρωσικό fund που διαχειρίζεται ο Yuri Milner, επένδυσε στο Snapchat, όταν η αξία της εφαρμογής είχε ήδη σκαρφαλώσει στα 7 δισ. δολάρια από 2 δισ. δολάρια πέρυσι.

Με βάση αυτή την αξιολόγηση πλέον το Snapchat μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το Dropbox και την AirBnB.

Με αυτή την εξέλιξη σίγουρα οι ιδρυτές του, οι Evan Spiegel και Reggie Brown που ξεκίνησαν την εφαρμογή το 2011, μπορεί να αισθάνονται δικαιωμένοι που δεν απάντησαν θετικά στην πρόταση εξαγοράς του Facebook .

Δείτε όλο το story εδώ

Διαβάστε ακόμη: 

Το αμαρτωλό παρελθόν του νέου «Ζούκερμπεργκ»

Τα startups των δέκα δισ. δολαρίων!