Zettabytes και τεχνητή νοημοσύνη: Google και Symphony μειώνουν το ρίσκο των τραπεζών για τις φωνητικές κλήσεις

Zettabytes και τεχνητή νοημοσύνη: Google και Symphony μειώνουν το ρίσκο των τραπεζών για τις φωνητικές κλήσεις
Photo: pixabay.com
Υπάρχουν 180 zettabytes δεδομένων στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, το 90% των οποίων έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Google Και η Symphony, μιας εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας και υποδομών αγορών, επιστρατεύουν τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για βελτίωση των φωνητικών κλήσεων σε τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές γίνονται πιο αυστηρές όσον αφορά τη συμμόρφωση με τις επικοινωνίες.

Όπως αναφέρει το Reuters, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραλείψεις στον τομέα αυτό, που συνδέονται σε μεγάλο βαθμό με την αποτυχία παρακολούθησης ή καταγραφής μηνυμάτων κειμένου που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις και αποστέλλονται μέσω μη εξουσιοδοτημένων πλατφορμών, φαινόμενο που παρατηρήθηκε έντονα εν μέσω των lockdown για την πανδημία του κορονοϊού.

Καθώς οι έλεγχοι στα μηνύματα και τα email στο σύνολο του κλάδου φτάνουν στο απόγειο τους, οι χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται τώρα για πιθανές έρευνες σχετικά με τη χρήση των φωνητικών κλήσεων και των βιντεοκλήσεων, από τις οποίες μόνο ένα κλάσμα των επικοινωνιών καταγράφεται και διατηρείται συνήθως.

H generative AI

Η Symphony, η οποία έχει τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η b μεταξύ των 1.000 πελατών της, θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης της Google Cloud -Vertex AI- για να ενισχύσει το φωνητικό προϊόν Cloud9 με πιο εξελιγμένες δυνατότητες μετατροπής ομιλίας σε κείμενο και επεξεργασίας φυσικής γλώσσας (NLP).

Οι επικοινωνίες μέσω του Cloud9 -βοηθά τις ομάδες διαπραγμάτευσης να συνεργάζονται σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως τα εμπορεύματα, οι ανταλλαγές επιτοκίων και τα παράγωγα μετοχών- μπορούν στη συνέχεια να μεταγράφονται με μεγαλύτερη ακρίβεια για σκοπούς διατήρησης και να επισημαίνονται για επανεξέταση όταν εντοπίζονται ύποπτες συζητήσεις.

«Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (generative AI) έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει το τοπίο των συναλλαγών από την αυτοματοποίηση των καθηκόντων ρουτίνας έως τον εντοπισμό πιθανών παραπτωμάτων μέσω ανωμαλιών στα δεδομένα», δήλωσε ο Ζακ Μάουφ, παγκόσμιος επικεφαλής των ρυθμιζόμενων βιομηχανιών, στο Google Cloud.

Πέρα από την απομαγνητοφώνηση και τη σύνοψη των συνομιλιών για λόγους συμμόρφωσης, οι χρήστες θα μπορούν να «εξορύσσουν» τα δεδομένα για να εξάγουν πρόσθετες πληροφορίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν τις στρατηγικές πωλήσεων ή συναλλαγών, καθώς και να παρακολουθούν τη συνολική εμπειρία των πελατών.

«Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιείτε για να βάζετε τη ροή των δεδομένων σας για να πάρετε το insight από τα δεδομένα σας» δήλωσε στο Reuters οb, διευθύνων σύμβουλος της Symphony, προσθέτοντας ότι ελπίζει να φέρει το βελτιωμένο προϊόν στην αγορά μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

Ο Φιλ Μόγιερ, αντιπρόεδρος του Global AI Business του Google Cloud, είπε πως «τα data αυξάνονται κατά 50% έως 60% ετησίως. Έτσι, υπάρχουν 180 zettabytes δεδομένων στον πλανήτη Γη αυτή τη στιγμή, το 90% των οποίων έχει δημιουργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια».

Σημειώνεται πως το zettabyte είναι μια ψηφιακή μονάδα μέτρησης, που ισούται με ένα τρισεκατομμύριο gigabytes.

«Αρχίζουμε να ξεπερνάμε το επίπεδο που ο άνθρωπος μπορεί να το διαχειριστεί. Και έτσι εργαλεία όπως αυτοί οι μετασχηματιστές και η generative AI βοηθούν πραγματικά στη διαχείριση αυτών των μαζικών δεδομένων που δημιουργούνται» πρόσθεσε ο Μόγιερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com