Most Powerful Women 2023: Οι πιο ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις

Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς

Από το 2010 είναι στην οικογένεια της Coca Cola. Στην Ελλάδα βρέθηκε το 2020 και στα πρώτα οικονοµικά αποτελέσµατα µε επικεφαλής την ίδια (2021) η Coca Cola Τρία Εψιλον σχεδόν εξαπλασίασε τα κέρδη της. Έχει προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης του περιφερειακού ρόλου της ελληνικής θυγατρικής µέσα στον Όµιλο Coca Cola HBC, όπως η δηµιουργία τµήµατος στη Θεσσαλονίκη ως «hub» επιχειρησιακών λύσεων. Παράλληλα η εταιρεία εισήλθε στην αγορά του καφέ, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την είσοδό της στην κατηγορία της µπίρας.

Ιωάννα Παπαδοπούλου

Σε µια από τις πολύ σπάνιες συναντήσεις της µε τους δηµοσιογράφους πριν από 10 χρόνια, όταν η εταιρεία της εισερχόταν στην αγορά του άρτου, η κυρία Παπαδοπούλου είχε δηλώσει: «Είµαι βιοµήχανος και όχι επιχειρηµατίας. Με ενδιαφέρει να µη διώχνω κόσµο, αλλά να προσλαµβάνω. Να βγάζω σωστά προϊόντα, να βγάζω λελογισµένα κέρδη και αυτά να τα επενδύω». Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της «σκληρή, αλλά δίκαιη». Σήµερα η οικογενειακή επιχείρηση, που συµπλήρωσε τον πρώτο αιώνα ζωής της, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην αγορά.

Πέγκυ Αντωνάκου

Το όνοµά της είναι ταυτισµένο µε τον χώρο της τεχνολογίας στο υψηλότερο επίπεδο. Διαθέτει µεγάλη εµπειρία στους τοµείς του marketing και της διοίκησης και έχει θητεύσει σε ρόλους ευθύνης τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ. Έχει περάσει από την Dell και στη συνέχεια ήρθε η Microsoft Ελλάδας, Κύπρου & Μάλτας, στην οποία διετέλεσε CEO. Πλέον ηγείται των δραστηριοτήτων της Google για τη Ν/Α Ευρώπη, µε έδρα την Αθήνα, δίνοντας έµφαση στον ψηφιακό µετασχηµατισµό, την εκπαίδευση σε ψηφιακές δεξιότητες, τον Τουρισµό  και την ενίσχυση του startup οικοσυστήµατος. Το 2022 ανακοίνωσε το πρώτο Google Cloud Region στην Ελλάδα, που θα δηµιουργήσει προστιθέµενη αξία 2,2 δισ. ευρώ στην οικονοµία και 19.400 θέσεις εργασίας.

Ιουλία Τσέτη

Αποτελεί τον κινητήριο µοχλό της θεαµατικής ανάπτυξης του οµίλου ΟΦΕΤ, προχωρώντας σε επενδύσεις δεκάδων εκατοµµυρίων ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση του πρώτου εργοστασίου της UNI-PHARMA και της UniHerbo. Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις κατά τη διάρκεια της πορείας της. Επίσης ως πρόεδρος του UN Global Compact Network Hellas και γενική γραµµατέας του Δ.Σ. του ΣΕΒ προωθεί διεθνώς τη θέση των γυναικών στην επιχειρηµατικότητα και τις επιστήµες, µε δηµόσιες παρεµβάσεις ενώπιον εκπροσώπων του ΟΗΕ και στελεχών πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Θεοδώρα Βαρβαρίγου

Με ακαδηµαϊκό υπόβαθρο ως καθηγήτρια στο Τµήµα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Ε.Μ.Π., ήταν η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην ΕΥΔΑΠ το 2019. Είναι µάλιστα η πρώτη φορά που σε θέση προέδρου εταιρείας κοινής ωφέλειας. και δη εισηγµένης τοποθετήθηκε γυναίκα. Δίνοντας έµφαση στην καινοτοµία, έχει συνεισφέρει σε πρωτοβουλίες που «θωρακίζουν» την εταιρεία και τις λειτουργίες της, ενώ ένα ακόµα µεγάλο της στοίχηµα είναι το θέµα του µετασχηµατισµού και της ψηφιακής µετάβασης.

Σοφία Εφραίµογλου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Εµπορικού και Βιοµηχανικού Επιµελητηρίου της Αθήνας, µια γυναίκα αναλαµβάνει το τιµόνι του. Η Σοφία Εφραίµογλου έχει θητεύσει πολλά χρόνια ως πρόεδρος και CEO εταιρειών στους τοµείς της επικοινωνίας, του εµπορίου, της βιοµηχανίας και του Portfolio Management. Σήµερα είναι αντιπρόεδρος του ΙΜΕ και επικεφαλής του υπερσύγχρονου Κέντρου Πολιτισµού «Ελληνικός Κόσµος», το οποίο δέχεται πάνω από 400.000 επισκέπτες ετησίως, και διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.

Μαρί Δασκαλαντωνάκη

Στο τιµόνι της ναυαρχίδας του Οµίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, της Grecotel, έχει συνεισφέρει ώστε το brand να ταυτιστεί µε την έννοια της πολυτελούς ξενοδοχίας στους πιο δηµοφιλείς τουριστικούς προορισµούς της χώρας. Στηρίζει τις τοπικές οικονοµίες και παρά την κρίση της πανδηµίας, αλλά και µετέπειτα την ενεργειακή κρίση, που αύξησαν τα κόστη λειτουργίας, στήριξε τη στρατηγική περαιτέρω επενδύσεων σε νέες ξενοδοχειακές µονάδες και σε αναβάθµιση υφιστάµενων, πετυχαίνοντας βελτίωση οικονοµικών επιδόσεων.

Μελίνα Τραυλού

Είναι επικεφαλής της µοναδικής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας µεταφοράς οχηµάτων, την οποία ίδρυσε ο πατέρας της, Νίκος Τραυλός. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Northeastern University της Βοστόνης, και χάρη στις γνώσεις και την εµπειρία της έχει µεγαλώσει τον στόλο της οικογενειακής επιχείρησης που µεταφέρει πάνω από 1 εκατ. οχήµατα ετησίως εξυπηρετώντας πάνω από 20 χώρες και σχεδόν 40 λιµάνια. Τιµήθηκε µε την ψήφο των συναδέλφων της και από πέρυσι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Μαίρη Χατζάκου

Το 2021 ήταν από τα πρόσωπα που σηµάδεψαν το ελληνικό επιχειρείν µετά τo deal µε τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο εξαγοράζοντας από κοινού το 43% από τη Vivartia, έναντι 25,86 εκατ. ευρώ. Το 2021 ολοκληρώθηκε το επενδυτικό πλάνο ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, ενώ έως το 2025 οι νέες επενδύσεις αναµένεται να ξεπεράσουν τα 24 εκατ. ευρώ. Εδώ και 73 χρόνια οι 650 εργαζόµενοι φροντίζουν καθηµερινά, ώστε τα προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ να φτάνουν σε χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα και σε 30 χώρες σε όλο τον κόσµο.

Ρεβέκκα Πιτσίκα

Tο 2007 ίδρυσε την People for Business παρέχοντας λύσεις ανθρώπινου δυναµικού. Τo 2022 ίδρυσε τη PfB Group, στην οποία περιέχονται η People for Business, η N2Growth Greece και η Extra Mile. Έχει αναλάβει τον ρόλο του Managing Partner της N2Growth στην Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας America’s Best Executive Recruiting Companies µε παρουσία σε πάνω από 50 χώρες. Ο ρυθµός ανάπτυξης την τελευταία διετία είναι σταθερά διψήφιος και η PfB συγκαταλέγεται στις τρεις µεγαλύτερες εταιρείες σε στρατηγικές λύσεις ανθρώπινου δυναµικού.

Φιλίππα Μιχάλη

Ξεκίνησε την εργασιακή της σταδιοδροµία στη διαχείριση αµοιβαίων κεφαλαίων στην Helvetia και, στη συνέχεια, στην Allianz. Μετά από µία δεκαετία πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο. Τα τελευταία επτά χρόνια, από τη θέση της CEO της Allianz Ελλάδος, συνέχισε ακάθεκτη την αναπτυξιακή πορεία του ασφαλιστικού οµίλου, προβαίνοντας στην εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης, µε την Allianz Ελλάδας να παραµένει επί των ηµερών της σταθερά 1η στον Δείκτη NPS στις Γενικές Ασφαλίσεις. Από την 1η  Απριλίου 2023, η Φιλίππα Μιχάλη ανέλαβε Πρόεδρος και CEO της NN Hellas.

Λαµπρίνα Μπαρµπετάκη

Την 1η Απριλίου 2023 ανέλαβε νέα Πρόεδρος και CEO της AbbVie. Έχοντας θητεύσει για 16 χρόνια σε  κορυφαίες θέσεις στο εξωτερικό, έζησε τις προκλήσεις στο σύστηµα υγείας που αντιµετωπίζουν διαφορετικές χώρες. Έχει ζήσει σε επτά διαφορετικά κράτη, έχει εργαστεί για περισσότερες από 20 εταιρείες, µιλάει έξι γλώσσες και στόχος της είναι η επένδυση στην καινοτοµία και η συµβολή ώστε να καταστεί ο φαρµακευτικός κλάδος ισότιµος συνοµιλητής και συνεργάτης για τη χάραξη δηµόσιων πολιτικών υγείας.

Μαρίνα Μαυροµµάτη

Ταυτίστηκε µε σηµαντικά ορόσηµα για τον ψηφιακό µετασχηµατισµό στην Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη. Έχει εργαστεί σε µεγάλους πολυεθνικούς οργανισµούς, όπως η IBM, η Barclay’s και η Procter&Gamble. Σήµερα έχει υπό την εποπτεία της 16 χώρες και περισσότερους από 900 εργαζοµένους, καθώς και ένα χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τους 500 πελάτες. Διαχειρίστηκε δυναµικά την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς ζουν εκεί 230 εργαζόµενοι και υπεργολάβοι, και η Ουκρανία είναι µια σηµαντική χώρα που συµβάλλει στον τζίρο της σε ποσοστό µεγαλύτερο του 10%.

Μαρία Σκλαβενίτου

Για τη Μαρία Σκλαβενίτου και τον αδελφό της που «τρέχουν» τον όµιλο Σκλαβενίτη, µιλούν τα έργα και το αποτύπωµα στην αγορά, στους καταναλωτές και στην εθνική οικονοµία. Είναι µέλος της τρίτης γενιάς της γνωστής επιχειρηµατικής οικογένειας και βρίσκεται στο «τιµόνι» της εταιρείας από το 2006, όταν το δίκτυο αριθµούσε 36 καταστήµατα. Σήµερα ο όµιλος διαθέτει περισσότερα από 516 καταστήµατα, 6 κέντρα διανοµής, εξυπηρετεί πάνω από µισό εκατοµµύριο πελάτες ηµερησίως και απασχολεί περισσσότερους από 33.000 εργαζόµενους. Αξιοσηµείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ο όµιλος των 4,5 δισ. ευρώ πωλήσεις το 2022 -το 2021 ο κύκλος εργασιών ήταν στα 3,98 δισ. ευρώ- αναγνωρίζει έµπρακτα το έργο και την προσφορά των εργαζοµένων του. Τον περασµένο Νοέµβριο η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης, αντιλαµβανόµενη τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου, προχώρησε σε αυξήσεις και νέες παροχές ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Σταυρούλα Καµπουρίδου

Έχει συνδέσει το όνοµά της µε την αλµατώδη εξέλιξη της εταιρείας. Η εκτίναξη της εγγραφής νέων χρηστών IRIS και ο δεκαπλασιασµός των συναλλαγών µέσα σε µια διετία δείχνουν ότι η ΔΙΑΣ βαδίζει στον δρόµο άλλων πετυχηµένων case studies του εξωτερικού. Tον Φεβρουάριο του 2023 σηµειώθηκε αύξηση συναλλαγών κατά 2.409% σε σχέση µε 3 χρόνια νωρίτερα. Οι χρήστες του IRIS Person to Person υπερβαίνουν τα 1,52 εκατ. από 700 χιλ. στις αρχές του 2021, ενώ για την υπηρεσία IRIS eCommerce έλαβαν χώρα κάτι παραπάνω από 2,3 εκατ. συναλλαγές το 2022.

Charlotte Foucteau

Ανέλαβε την 1η Νοεµβρίου 2022 τη θέση της CEO της Teleperformance Greece. Στέλεχος µε µεγάλη εµπειρία και µε κύριο στόχο την οικοδόµηση και διατήρηση σταθερών σχέσεων µε τους πελάτες. Κατά τη διάρκεια της επαγγελµατικής της σταδιοδροµίας έχει επιδείξει εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες ως Contact Center Manager ενώ από το 2018 έως το 2020 κατείχε τη θέση µίας από τις LOB Directors της εταιρείας. Από το 2020 έως το 2022 κατείχε τη θέση µιας εκ των Αντιπροέδρων των Operations, συµβάλλοντας σηµαντικά στην επιτυχία της Teleperformance Greece.

Lili Zigoslu

Ανέλαβε καθήκοντα CEO στη JTI Hellas τον Σεπτέµβριο του 2021, έχοντας και την ευθύνη των αγορών Κύπρου και Μάλτας. Αµερικανικής εθνικότητας, η Lili Zigoslu είναι Πτυχιούχος Οικονοµικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων από το Πανεπιστήµιο της Πενσυλβάνια µε περισσότερα από 25 χρόνια εµπειρίας στον τοµέα των FMCG. H JTI έχει επενδύσει περισσότερα από 30 εκατ. δολάρια στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη, εκσυγχρονίζει τον εξοπλισµό, εφαρµόζει ιχνηλασιµότητα και προσθέτει νέες σειρές διεθνώς αναγνωρισµένων εµπορικών σηµάτων της.

Έλενα Καλλονά

Από τις λίγες γυναίκες στον ανδροκρατούµενο κλάδο των Material Handling & Intralogistics Solutions, µε 30 χρόνια επαγγελµατικής εµπειρίας. Ασχολήθηκε από πολύ νωρίς µε την παραγωγικότητα των υποδοµών αποθήκευσης και τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισµό. O όµιλος, τον οποίο εκπροσωπεί στην Ελλάδα, είναι ένας από τους κορυφαίους προµηθευτές συστηµάτων αποθήκευσης υψηλής τεχνολογίας και διακίνησης προϊόντων, ενώ έχει αναδειχθεί από την EcoVadis στο «Top 1%» των πιο βιώσιµων εταιρειών παγκοσµίως.

Έλενα Χουλιάρα

  • Position: Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύµβουλος
  • Εταιρία: AstraZeneca Ελλάδας & Κύπρου, Μέλος Δ.Σ. PIF
Εντάχθηκε στη διοικητική οµάδα της AstraZeneca Ελλάδας το 2011 και κατάφερε να αναδείξει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε θεραπευτικές κατηγορίες στρατηγικής σηµασίας, µε σκευάσµατα καρδιολογικά, διαβητολογικά, αναπνευστικά και ογκολογικά. Από τον Δεκέµβριο του 2016, κατέχει τη θέση της Προέδρου και CEO. Μέσα από τον ρόλο της, συµµετείχε στην εθνική προσπάθεια αντιµετώπισης της πανδηµίας στην Ελλάδα και την υποστήριξη του εθνικού προγράµµατος εµβολιασµού.

Sevi Vassileva

  • Position: Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια
  • Εταιρία: Visa Ελλάδας, Κύπρου, Μάλτας και Ισραήλ
Με εµπειρία µεγαλύτερη των είκοσι ετών σε τοµείς όπως Banking, FMCG και πληρωµές, είναι ένθερµη υποστηρίκτρια των πλεονεκτηµάτων που η τεχνολογία και η καινοτοµία προσθέτουν σε οικονοµία, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Αποτελεί µια ηχηρή φωνή για την ενδυνάµωση των γυναικών και την ενεργοποίηση των µικρών επιχειρήσεων µέσα από την ψηφιακή τεχνολογία και την οικονοµική συµπερίληψη. Στην Ελλάδα, η Visa  µε τις δράσεις της συµβάλλει στη δηµιουργία µιας περισσότερο ψηφιακής και βιώσιµης οικονοµίας.

Έλενα Στυλιανού

Ανέλαβε Managing Partner της RSM Greece το 2020 και από τότε η εταιρεία σηµειώνει αύξηση εσόδων 50%.  Έχει συµβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη του γραφείου στην Ελλάδα, καθώς έχει προσθέσει νέα service lines και έχει αναπτύξει τις υπηρεσίες People Advisory λόγω της εξειδίκευσης της ως Οργανωτική Ψυχολόγος.Δηµιούργησε το 2016 το τµήµα Διαχείρισης και Έκδοσης Μισθοδοσίας το οποίο είναι πλέον νούµερο δύο στην ελληνική αγορά και υποστηρίζει µεγάλες εταιρείες της χώρας. Επιπλέον είναι η µόνη γυναίκα στο European Leadership Committee της RSM και η νεότερη σε θέση Managing Partner εντός του δικτύου.

Χρύσα Μπόνου

Η Χρύσα Μπόνου βρίσκεται στη Μινέρβα από το 2001 και γνωρίζει άριστα την εταιρεία και τον κλάδο, έχοντας βρεθεί σε διάφορες θέσεις ευθύνες σε όλη αυτή την πορεία. Όµως, πέρα από την γνώση της για το αντικείµενο και την εταιρεία, η ίδια παρουσιάζει πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της, όπως η ανάπτυξη και ενσωµάτωση του εµπορικού σήµατος ΤΟΠ και η εξαγορά του Pummaro. Η Χρύσα Μπόνου διαθέτει Πτυχίο Οικονοµικών Επιστηµών από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών και Μaster in Marketing από το University of Leicester.

Τζίνα Μαµιδάκη

Εξαιρετικά ενεργή και δραστήρια σε τουρισµό και πολιτισµό, έχει δηµιουργήσει µια ιδιαίτερη κουλτούρα γύρω από το τη φιλοσοφία και τις συνθήκες εργασίας στα ξενοδοχεία bluegr. Ενεργό µέλος του ΔΣ του ΣΕΤΕ και ΙΝΣΕΤΕ, µε διεθνή εµπειρία στους τοµείς της επιχειρηµατικότητας και της ενδυνάµωσης των γυναικών στο επιχειρείν, ηγείται µιας αλυσίδας luxury hotels µε διεθνείς πιστοποιήσεις επιχειρηµατικής και εργασιακής αριστείας. Παράλληλα, µέσω του Ιδρύµατος Γεωργίου και Αριστέας Μαµιδάκη στηρίζει έµπρακτα τη σύγχρονη καλλιτεχνική δηµιουργία.

Ελένη Θεοχάρη

Από το 1992 µέχρι σήµερα, διοικεί την εταιρεία εµφιαλώσεων µαζί µε τον σύζυγό της Πέτρο Σεπετά, έχοντας παράλληλα κι άλλα ανώτατα διευθυντικά πόστα στον όµιλο. Έχει λάβει πολλές τιµητικές διακρίσεις τόσο στον τοµέα του Management αλλά και της Εταιρικής Υπευθυνότητας στην οποία εστιάζει µεγάλο µέρος της δραστηριότητάς της.  Έχει υπό την εποπτεία της την υλοποίηση του προγράµµατος «Ο Β-οίκος της ζωής µας» µε δράσεις όπως η προώθηση της αιµοδοσίας, η στήριξη ευάλωτων οµάδων, η στήριξη της παιδίας και περιβαλλοντικές ενέργειες ενηµέρωσης.

Leigh Ostergard

Η Randstad είναι ο παγκόσµιος ηγέτης στον κλάδο των υπηρεσιών HR και τα ηνία της εταιρεία στην Ελλάδα έχει από το 2009 η Leigh Ostergard, έχοντας καταφέρει να ενισχύσει σε σηµαντικό βαθµό το αποτύπωµά της, σε µία τόσο ξεχωριστή περίοδο για το µέλλον της εργασίας. Μέσα από τις έρευνες Workmonitor, HR Trends και Randstad Employer Brand, η εταιρεία καταγράφει µε συνέπεια όλες τις τάσεις που διαµορφώνουν το περιβάλλον εργασίας, ενώ έχει βοηθήσει πάνω από 50.000 ταλέντα να βρουν την εργασία που επιθυµούσαν σε συνεργασία µε περισσότερους από 1.000 πελάτες της στην ελληνική αγορά.  Η  Leigh Ostergard έχει αποσπάσει πολλά βραβεία για υψηλή απόδοσή από θεσµούς όπως το International Great People Survey TNS, ενώ έχει σηµειώσει εξίσου σηµαντική διαδροµή σε χώρες όπως η Τουρκία.

Νατάσα Κόβα-Kneiss

Ανέλαβε CEO το 2019, µετά από µια αλµατώδη ανάπτυξη για πάνω από τρεις δεκαετίες που άλλαξε το status της ΕΛΤΡΑΚ. Από µια αντιπροσωπεία της Caterpillar το 1982 έχει χτίσει ένα ισχυρό portfolio µε brands όπως Bridgestone, JLG, Palfinger, Powerscreen, ενώ βρίσκεται µέσα σε όλα τα σηµαντικά έργα υποδοµών της χώρας. Διαθέτει εξάλλου επιχειρηµατικό DNA, ως κόρη του Γιώργου Κόβα -εκ των ιδρυτών της εταιρείας- και της αείµνηστης Ηρώς Βετοπούλου, της οποίας πατέρας ήταν ο βιοµήχανος Δηµήτρης Βετόπουλος, συνιδρυτής της Βιολέξ.

Αικατερίνη Δήµα

Έχει συνδέσει το όνοµά της µε τη δραστηριότητα της Carrier στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες. Στέλεχος από το 1991 της AHI Carrier Ν.Α. Ευρώπης και από το 2008 Managing Director, κρατάει τα ηνία ενός brand µε παρουσία για πάνω από 50 χρόνια στη χώρα και µε βαριά κληρονοµιά, µιας και ο Willis Haviland Carrier σχεδίασε το πρώτο σύγχρονο σύστηµα κλιµατισµού. Ηγείται της δραστηριότητας που αφορά στη διανοµή των προϊόντων Carrier, Toshiba, Totaline και των µετά την πώληση υπηρεσιών σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια.

Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου

Είναι ιδιοκτήτρια και επικεφαλής του νούµερο ένα ραδιοφωνικού οµίλου της Ελλάδας (Μελωδία 99.2, HiT 88.9, En Lefko 87.7, RED 96.3, Kids Radio 88.6), ενώ ασκεί καθήκοντα ως Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθµών Αττικής. Τιµήθηκε το 2022 µε το βραβείο «Γυναικείας Επιχειρηµατικότητας», στο πλαίσιο της απονοµής των βραβείων του ΕΒΕΑ. «Το νόηµα αυτής της κατηγορίας βραβείου για µένα είναι να αναδείξει κάποια από τα όλο και αυξανόµενα παραδείγµατα γυναικών που έκλεισαν τα αυτιά τους σε παγιωµένες προκαταλήψεις για τη γυναικεία επιχειρηµατικότητα και που µέσα από τα βιώµατά τους µπορούν να εµπνεύσουν κι άλλες γυναίκες να τολµήσουν, να πιστέψουν στον εαυτό τους και να κυνηγήσουν τις ιδέες και το όραµά τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ασηµίνα Τζίκα

Από τις ελάχιστες γυναίκες που διαθέτουν διοικητικές θέσεις στον κλάδο του αλουµινίου, βρίσκεται στην ELVIAL από το 1998. Εξειδικεύεται στον Στρατηγικό Σχεδιασµό και τα Χρηµατοοικονοµικά, µε σηµαντική εµπειρία στις Εξαγωγές ειδικά στα Βαλκάνια. Το 2015 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας Συµβούλου και επί των ηµερών της ο όµιλος έχει λάβει αέρα ανανέωσης. Οι εξαγωγές το 2020 ξεπερνούσαν το 75% των δραστηριοτήτων και σήµερα βρίσκεται σε εξέλιξη το επενδυτικό πλάνο 38 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό µετασχηµατισµό και για την πράσινη και κυκλική οικονοµία.

Ανούς Τζιρακιάν

Ηγείται από 2018 µιας από τις µεγαλύτερες και πιο αναγνωρισµένες εταιρείες αλουµινίου στην Ελλάδα. Η Europa την τελευταία τετραετία παρουσιάζει διαρκή ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της, η οποία οφείλεται τόσο στις µεγάλες επενδύσεις που έχουν πραγµατοποιηθεί σε προηγµένο µηχανολογικό εξοπλισµό, στη διεύρυνση της συνεργασίας µε νέους εµπορικούς συνεργάτες και κατασκευαστές, όσο και στην ανάπτυξη νέων ιδιόκτητων εµπορικών σηµείων Europa σε Πανελλαδικό επίπεδο.