Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λόγω Αργεντινής

Αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης λόγω Αργεντινής

Η δεύτερη χρεοκοπία της Αργεντινής «άναψε τα αίματα» στη Βουλή, με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταλόγισαν στην αξιωματική αντιπολίτευση καταστροφική λογική με τον Ν. Βούτση από τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει πως κανείς δεν μπορεί να συντάσσεται με τα «μαύρα κερδοσκοπικά κοράκια που ποδηγετούν λαούς».

Στο θέμα παρενέβη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, για να τονίσει ότι η κατάσταση στην Αργεντινή πρέπει όλους να τους προβληματίσει.

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν επιχαίρει από αυτά που υποφέρει ο λαός της Αργεντινής. Όμως, αυτό πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί δείχνει ότι αυτά τα “κοράκια” και οι αγορές δεν έχουν όρια ούτε συναισθήματα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να μην τους δίνουμε την ευκαιρία γιατί όσους τσαμπουκάδες και να κάνουμε, δεν θα πετύχουμε τον σκοπό μας».

«Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται όλοι να συμβάλουμε, ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία και να έχουμε την εξάρτησή τους, γιατί τότε θα βρεθούμε οι ίδιοι στη θέση της Αργεντινής», συμπλήρωσε ο κ. Ταγαράς.

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικό προσωπικό χώρας ή κόμμα, που να επιχαίρει για τα όσα υφίσταται η Αργεντινή, επειδή έμεινε στην πλήρη ασυδοσία αυτών των δύο κερδοσκοπικών funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις και χώρες της ΕΕ.

«Το έχουμε υποστεί και εμείς με το psi επειδή δεν δεχτήκαμε το εθελοντικό κούρεμα. Πρέπει να υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαών χωρίς αστερίσκους απέναντι σε αυτά τα “μαύρα κοράκια”», τόνισε ο κ. Βούτσης και κατέληξε λέγοντας: «Όχι δεν θα το πάθουμε εμείς αυτό και δεν θα γίνουμε υπηρέτες τους. Αυτή είναι η πρόκληση. Αλληλεγγύη και απέναντι από τα διεθνή “μαύρα κοράκια”. Όχι να επιχαίρουμε για αυτά τα άθλια funds».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο και είναι επικίνδυνη.

«Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέγατε, παρασύρατε τους συμπολίτες μας που νόμιζαν ότι ο δρόμος της Αργεντινής είναι προτιμότερος. Ευτυχώς που δίνει πολλές ευκαιρίες στον ελληνικό λαό να δει πού θα μπλέκαμε αν δεν πληρώναμε, γιατί στον σύγχρονο κόσμο, χρεοκοπία σημαίνει ότι πεινάνε οι πολίτες του. Να δούμε λοιπόν στον πραγματικό κόσμο με την Αργεντινή χρεοκοπημένη και απούσα την αλληλεγγύη, τι γίνεται», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Νωρίτερα, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «κόμμα της καταστροφής, με τους βουλευτές του να παριστάνουν τους τζάμπα μάγκες».

Στην αναφορά του κ. Ρήγα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πριν μερικούς μήνες είπε από το βήμα της Βουλής «μακάρι να γινόμαστε Αργεντινή», ο κ. Βούτσης αντέδρασε έντονα κάνοντας λόγο για παραποίηση της αλήθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο News247.gr