Ένας αναλυτής παρομοίασε τo Netflix με τον Ιησού Χριστό. Να γιατί

Ένας αναλυτής παρομοίασε τo Netflix με τον Ιησού Χριστό. Να γιατί
Photo:

«Είτε πιστεύεις στην ιστορία της, είτε δεν πιστεύεις. Εμείς πιστεύουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

της Λουσίντα Σεν

Τουλάχιστον ένας τραπεζικός αναλυτής πιστεύει στη Netflix με τον ίδιο τρόπο που οι Χριστιανοί πιστεύουν στον Χριστό.

«Ένας έξυπνος επενδυτής μάς είπε μια φορά: Αν ο Ιησούς ήταν μετοχή, θα ήταν η Netflix. Μπορείς απλώς να πιστέψεις σ’ αυτήν ή να μην πιστέψεις» ανέφερε ο Τοντ Γιούνγκερ, αναλυτής της Bernstein, σε σημείωμά του σε πελάτες. «Είτε πιστεύεις στην ιστορία της, είτε δεν πιστεύεις. Εμείς πιστεύουμε».

Ο Γιούνγκερ άρχισε να καλύπτει ερευνητικά τον αξίας 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων γίγαντα του streaming με τιμή στόχο τα 178 δολάρια, σύμφωνα με τη Barron’s. Αυτό θα έκανε την εταιρεία να αξίζει σχεδόν 77 δισεκατομμύρια δολάρια – μια άνοδος 22% – μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

«Όπως κάθε πεποίθηση που βασίζεται στην πίστη, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν επιχειρήματα που να βασίζονται σε στοιχεία που να μπορούν να παρατηρηθούν και να μετατρέψουν τους πιστούς σε άπιστους και τους άπιστους σε πιστούς» έγραψε ο Γιούνγκερ, σύμφωνα με το CNBC.

«Η επενδυτική μας άποψη, συνεπώς, βασίζεται απλά στο ότι το βίντεο on demand με συνδρομή γενικά, και η Netflix ειδικότερα, υπερτερούν έναντι του παλιού τρόπου προσφοράς ψυχαγωγίας βίντεο στους καταναλωτές» κατέληξε.

Ο Γιούνγκερ αναγνωρίζει ότι η αγορά μετοχών της Netflix ίσως και να μην είναι τόσο ελκυστική στην παρούσα φάση. Μακροπρόθεσμα, όμως, ο ίδιος πιστεύει ότι η εταιρεία είναι σε θέση να φέρει περισσότερους συνδρομητές, εξέλιξη που θα δώσει ώθηση στα έσοδα.

Κι άλλοι επενδυτές φαίνεται να έχουν πίστη στο αναπτυξιακό δυναμικό της εταιρείας. Κάποιοι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν 340 δολάρια για κάθε δολάριο κέρδους της Netflix – πολλά περισσότερα από τα 174 δολάρια που οι επενδυτές είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για κάθε δολάριο κέρδους της Amazon.