Έτοιμος να θέσει θέμα «κυβερνητικής νομιμοποίησης» ο ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμος να θέσει θέμα «κυβερνητικής νομιμοποίησης» ο ΣΥΡΙΖΑ

Για κινήσεις «αυταρχισμού» και «πανικού» πριν τις εκλογές κατηγορεί την κυβέρνηση η αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτοιμος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει ζήτημα κυβερνητικής νομιμοποίησης εάν το άθροισμα των ποσοστών των δυο κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι χαμηλότερο από το ποσοστό που θα καταγράψει το βράδυ της 25ης Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αυτό δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος επέμεινε στο άθροισμα των ποσοστών των δύο κυβερνητικών εταίρων στις τελευταίες εκλογές, λέγοντας: «Τον Ιούνιο του 2012 τα δύο κόμματα συγκέντρωσαν ένα ποσοστό μη αμφισβητήσιμο. Το πώς το συγκέντρωσαν είναι άλλο θέμα, πάντως το συγκέντρωσαν».

Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του, ότι «η πρωτοφανής Υπουργική Απόφαση, που απαγορεύει τη μετάδοση μηνυμάτων συνδικαλιστικών και άλλων φορέων -πλην των πολιτικών κομμάτων- κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι ξεκάθαρη προσπάθεια κατάργησης του δημοκρατικού διαλόγου και της ελευθερίας της έκφρασης».

«Είναι άλλο ένα δείγμα του κυβερνητικού αυταρχισμού και του πανικού που διακατέχει τον πρωθυπουργό μπροστά στην εκλογική του συντριβή» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα αυτή την απόφαση λογοκρισίας και φίμωσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Καμίνης, Μπουτάρης και Σγουρός οδηγούν την κούρσα των εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό ο κ. Σαμαράς»