Η ελληνική γαστρονομία αποκτά στέγη στην καρδιά της Αθήνας

Η ελληνική γαστρονομία αποκτά στέγη στην καρδιά της Αθήνας

Η Yoleni’s εγκαινιάζει το πρώτο φυσικό κατάστημα στην Ελλάδα.

Σε ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό οικοδόμημα επτά ορόφων επί της οδού Σόλωνος, συνολικής επιφάνειας 2.500 τμ, έχουν ξεκινήσει πυρετώδεις εργασίες για το χώρο που θα στεγάσει το πρώτο φυσικό κατάστημα της Yoleni’s, του μεγαλύτερου ηλεκτρονικού delicatessen ελληνικών προϊόντων (www.yolenis.com).

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία η διοίκηση της Yoleni’s συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία, επενδύει και τετραπλασιάζει τις θέσεις εργασίας, ενώ παρουσιάζει στο ελληνικό κοινό εναλλακτικά προϊόντα 180 παραγωγών από όλη τη χώρα.

Το Yoleni’s flagship concept store, στο Κολωνάκι, το οποίο θα ανοίξει επίσημα τις πύλες του τον Σεπτέμβρη και θα λειτουργεί επτά ημέρες την εβδομάδα εξυπηρετώντας όλη την Αθήνα σε καθημερινή βάση, μέσω υπηρεσίας delivery, αναμένεται να δώσει άλλη πνοή στην περιοχή, ενώ στόχος των ιδιοκτητών του είναι να αποτελέσει πόλο έλξης και για ξένους τουρίστες που θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι από ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις στην πιο gourmet εκδοχή τους. Το εν λόγω κατάστημα συνιστά δε το μεγάλο στοίχημα της διοίκησης της Yoleni’s, αφού ως επόμενος σταθμός έχει τεθεί η δημιουργία καταστήματος στο Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη.

 

Κάνοντας μια περιήγηση σε έναν ειδικά διαμορφωμένο πολυχώρο, ο πελάτης θα μπορεί να ζήσει μία μοναδική γευστική εμπειρία με ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών σε ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον, που θα θυμίζει έντονα τα παντοπωλεία της Αθήνας του 1950 και 1960. Ήδη η Yoleni’s έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με γνωστά και καταξιωμένα brand στο χώρο των τροφίμων, όπως η «Φάρμα Μπράλου», η «Eurocatering Α.Ε.», η αλλαντοποιία «Sary», τα γαλακτομικά «Ρούμελη», οι καφέδες «Δρακούλη», η «La Mia Stevia», η μπύρα «Νήσος» και ο Εκπαιδευτικός Ομιλος «Πόλκα – Φροέλεν» στο εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών.

Μια εμπειρία πολλών επιπέδων
Στον υπό διαμόρφωση χώρο, στον οποίο οι Νικόλαος Πίπας και Γιάννης Γεωργιάδης υποδέχθηκαν την Τρίτη τους πρώτους καλεσμένους, η Yoleni’s σχεδιάζει να παρέχει μια πληθώρα από γεύσεις με βάση τα υλικά και τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, τα οποία επιλέγονται με πολύ αυστηρά κριτήρια.

Πιο αναλυτικά, στο -1 επίπεδο, θα δημιουργηθεί παντωπολείο 2.000 ελληνικών προϊόντων με κοπή αλλαντικών και τυριών, αλλά και γωνιά με ολόφρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο ισόγειο, χώρος ελαφράς εστίασης, που θα προσφέρει την περίφημη Θρακιώτικη πίτα (η οποία θα παρασκευάζεται μπροστά στον πελάτη σε μόλις 4 λεπτά), φρεσκοψημένο τσουρέκι κάθε 30 λεπτά, φρέσκιες σαλάτες, εποχιακές σούπες, γιαούρτι πλαισιωμένο με γλυκές και αρμυρές λιχουδιές, πρωτότυπες γεύσεις παγωτού, ζεστά και κρύα σάντουιτς, καφέ και αναψυκτικά και κελάρι με 230 επιλεγμένες ετικέτες Ελληνικών κρασιών και 20 ετικέτες Ελληνικής μικροζυθοποιίας.

Στον 1ο όροφο, θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος κοπής κρεάτων σε συνεργασία με την πολύ γνωστή Φάρμα Μπράλου, όπου ο πελάτης θα μπορεί να γεύεται επιτότου κρέατα ειδικής και μη κοπής.

Στον 2ο όροφο, θα λειτουργήσει εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών-παιδότοπος σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Ομιλο «Πόλκα – Φροέλεν», που δραστηριοποιείται 40 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στον 3ο όροφο, θα υπάρχει ειδικός χώρος, όπου θα πραγματοποιούνται καθημερινά μαθήματα μαγειρικής σε συνεργασία με γνωστούς σεφ.

Στον 4ο όροφο, θα δημιουργηθεί πολυμορφικός χώρος εκδηλώσεων, με οπτικο-ακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδηλώσεις με έμφαση σε εκείνες των παραγωγών και συνεργατών της Yoleni’s.

Υπενθυμίζεται πως το www.yolenis.com ξεκίνησε τη δραστηριοποίησή του το 2013 και έκτοτε έχει θέσει υπό τη σκέπη του 2.000 αυθεντικά προϊόντα τοπικού χαρακτήρα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Τα ιδιαίτερα αυτά προϊόντα ταξιδεύουν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και από το φθινόπωρο του 2015 στις ΗΠΑ, μέσα σε 16 έως 36 ώρες από την παραγγελία. Τα επόμενα μεθοδικά βήματα ανάπτυξης αφορούν επέκταση μέσω σημείων λιανικής, ξεκινώντας σύντομα με πρότυπο χώρο της Ελληνικής γαστρονομίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και άνοιγμα σε νέες αγορές που ως σήμερα δεν εχει παρουσία με φυσικά σημεία πώλησης, όπως οι Η.Π.Α.

Στην αναγνωρισιμότητα και την ανάπτυξη της Yoleni’s σημαντικό ρόλο είχε το Ελληνικό βραβείο επιχειρηματικότητας,  που έλαβε τον Ιούνιο του 2015 η εταιρεία, προκαλώντας το ενδιαφέρον νέων αγορών για συνεργασία σε επίπεδο αντιπροσώπευσης