Κάμερον και Μέρκελ «τρέχουν» με… ταχύτητες 5G

Κάμερον και Μέρκελ «τρέχουν» με… ταχύτητες 5G

Συνεργασία Βρετανίας-Γερμανίας για «απογείωση» του mobile internet - Download ταινίας σε 1 δευτερόλεπτο υπόσχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Τι δωρεάν Wi-Fi και αηδίες! Εδώ μιλάμε για ίντερνετ με αστρονομικές ταχύτητες 5G! Όχι στην Ελλάδα, βέβαια. Ούτε αποκλειστικά στη μακρινή Ασία, όπου η Κίνα, η Ταϊβάν και πιο πρόσφατα η Νότιος Κορέα εξήγγειλαν ότι αρχίζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αποκτήσουν το εξελιγμένο αυτό δίκτυο μέσα στα επόμενα δύο χρόνια!

Στον ίδιο δρόμο τώρα πια βαδίζει και η πιο κοντινή μας Βρετανία, που μαζί με τους Γερμανούς δηλώνει ανυπόμονη να πατήσει «γκάζι» σε μία νέα εποχή. Άλλωστε «ο κόσμος μας βρίσκεται πια σε fast forward», στο πλαίσιο μίας «μόνιμης τεχνολογικής εξέλιξης», όπως τόνισε στις χθεσινές εξαγγελίες του ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το βήμα της εμπορικής έκθεσης CeBit, στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Εκεί επικυρώθηκε και η σχετική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βερολίνου -για την ακρίβεια μεταξύ των πανεπιστημίων της Δρέσδης, του Σάρεϊ και του λονδρέζικου King’s College- η οποία ως διακηρυγμένο στόχο της έχει να μην μείνουν πίσω τεχνολογικά οι δύο χώρες-μέλη της Ε.Ε. του ομίλου G8.

«Είμαστε ενώπιον μίας νέας βιομηχανικής επανάστασης, της οποίας θέλω να ηγηθούν η Βρετανία και η Γερμανία», ανέφερε ο Κάμερον, τονίζοντας όλα τα καλά του 5G. Πώς θα εξελίξει τις ζωές μας. Πώς θα μπορεί κανείς να «κατεβάσει» μόλις μέσα σε ένα δευτερόλεπτο μία ολόκληρη κινηματογραφική ταινία 800 MB (megabyte).

Διαβάστε ακόμη: Αστρονομικές ταχύτητες ίντερνετ υπόσχεται η Νότια Κορέα

Ακόμη και πώς θα μας βοηθήσει να μπούμε στη νέα εποχή του λεγόμενου «Internet of Things», όπου συσκευές, ηλεκτρονικά gadgets και υπολογιστές θα μπορούν να επικοινωνούν online με τους ιδιοκτήτες τους, αλλά και μεταξύ τους.

«Βλέπω το Internet of Things ως μία τεράστια εξελικτική διαδικασία (…) που θα διπλασιάσει τα οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές στη Βρετανία μέσα στην επόμενη δεκατία», υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Σε αντίθεση μάλιστα με τα σχέδιο για το 5G -για το οποίο δεν δεσμεύτηκε με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και κονδύλια- ο Κάμερον εξήγγειλε τη διάθεση 73 δισ. λιρών στις έρευνες ειδικά για το Internet of Things, όπου π.χ. το «έξυπνο» ρολόι σου θα σου μετρά την πίεση, θα ενημερώνει αυτόματα τον γιατρό σου για τα αποτελέσματα και ταυτόχρονα θα δίνει διαταγή στο ψυγείο σου να παραγγείλει online λαχανικά και γιαούρτια με προβιοτικά, επειδή απλά τα «έξυπνα» αντικείμενα του μέλλοντος θα ξέρουν καλύτερα τι είναι καλό για εσένα!

Διαβάστε ακόμη: Πώς το Internet of Things ήδη μεταμορφώνει το σπίτι μας