Ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει στην Apple ένα μεγάλο «δώρο»

Ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει στην Apple ένα μεγάλο «δώρο»
epa05640418 US President-elect Donald Trump gestures as he departs the clubhouse of Trump International Golf Club, in Bedminster Township, New Jersey, USA, 20 November 2016. EPA/PETER FOLEY

Τι είπε στο τηλέφωνο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στον Τιμ Κουκ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στους New York Times ότι την ημέρα της εκλογής του έλαβε δύο κλήσεις από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Τιμ Κουκ, δεχόμενος συγχαρητήρια για τη νίκη του.

Ο Τραμπ είπε στον Τιμ Κουκ ότι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον ίδιο θα ήταν να δει την Apple να κατασκευάζει μια μεγάλη μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ (ή πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα), αντί να βλέπει την εταιρεία να κατασκευάζει τα προϊόντα της στην Κίνα και το Βιετνάμ. Τόνισε, μάλιστα, στον CEO της Apple, ότι είναι διατεθειμένος να δημιουργήσει τα κατάλληλα κίνητρα, δηλαδή μεγάλες φοροαπαλλαγές για τις εταιρείες οι οποίες θα «χαροποιήσουν» τον Τιμ Κουκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κουκ υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής και δωρητής της καμπάνιας της Χίλαρι Κλίντον.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε πολλές φορές κατά την προεκλογική του εκστρατεία την Apple με φορολόγηση των προϊόντων που εισάγονται από την Κίνα και αφορούν και τις δικές της συσκευές. Το Μάρτιο είχε πει ότι θα αναγκάσει την εταιρεία να κατασκευάζει τους υπολογιστές και τα κινητά της στις ΗΠΑ και όχι στην Κίνα, δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Αμερικανούς.

Το μόνο που απομένει είναι να δούμε εάν ο Τραμπ θα κάνει πράξη τις απειλές του αλλά και τις υποσχέσεις που ο ίδιος δήλωσε ότι έδωσε, ούτως ώστε να «αναγκάσει» τις μεγάλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να ματεφέρουν την παραγωγή τους από την φτηνή Ασία, στις ΗΠΑ.