Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Οικονομικών

Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Οικονομικών

Για προσωπικούς λόγους αποχωρεί από τη Γεν. Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - Για την προσφορά του τον ευχαρίστησε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Κενή μένει προς το παρόν η «καρέκλα» του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, καθώς ο Χάρης Θεοχάρης υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Θεοχάρη και τον ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.

«Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της Κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα. Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της. Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.

Σημειώνεται ότι ο τέως γενικός γραμματέας παραμένει ακόμη στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντησή του με τον κ. Στουρνάρα, που άρχισε στις 11.20 το πρωί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

«Παίρνει η μπάλα» του ανασχηματισμού και τον Χάρη Θεοχάρη;

Ο «εξαιρετικά μη δημοφιλής» Γιάννης Στουρνάρας

Θρίλερ με τον αντικαταστάτη του Γιάννη Στουρνάρα

Σενάρια «μεγάλου συνασπισμού» στο παρασκήνιο

Οι φόροι που θα πληρώσουμε μέχρι το τέλος του 2014

Τι προβλέπει το Νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα