Πώς διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα ισχυρών Κινέζων επιχειρηματιών

Πώς διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα ισχυρών Κινέζων επιχειρηματιών
HANGZHOU, CHINA - OCTOBER 25: (CHINA OUT) Jack Ma, founder and chairman of Alibaba Group, president of the General Association of Zhejiang Entrepreneurs, makes a speech on the Zhejiang Entrepreneurs Association on October 25, 2015 in Hangzhou, Zhejiang Province of China. (Photo by ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images)

Ανάμεσα στα «θύματα» και ο ιδρυτής της Alibaba, Τζακ Μα.

H διαδικτυακή πλατφόρμα Tech in Asia αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι οι αριθμοί ταυτότητας, καθώς και άλλες προσωπικές πληροφορίες ισχυρών Κινέζων επιχειρηματιών, συμπεριλαμβανομένου και του Τζακ Μα ιδρυτή της Alibaba, έχουν διαρρεύσει στο Twitter.

Η πληροφορία αυτή κυκλοφόρησε μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού, ο οποίος έχει πλέον ανασταλεί.

Θύμα της διάρρευσης πληροφοριών «έπεσε» και ο Wang Jianlin, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας, ο προγραμματιστής ακινήτων Pan Shiyi, καθώς και ο συντάκτης της κρατικής εφημερίδας Global Times, Hu Xijin.

Εκτός από τους αριθμούς ταυτότητας, διέρρευσαν διευθύνσεις αλλά και πλήρεις εικόνες από τις ταυτότητες των επιχειρηματιών. Σύμφωνα με την κινεζική πλατφόρμα, οι εν λόγω αριθμοί ταυτότητας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε, ενώ μέσω αυτών θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέχρι και εμβάσματα στο εξωτερικό, ακόμη και ψεύτικοι λογαριασμοί στα ονόματα των κατόχων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί η πηγή των πληροφοριών και σύμφωνα με το Tech in Asia είναι δύσκολο έως και αδύνατο να επιβεβαιωθεί και παρόλο που τα δεδομένα αυτά έχουν αφαιρεθεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.