Το «ρούτερ της ανωνυμίας» ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια

Το «ρούτερ της ανωνυμίας» ξεπέρασε τα 500.000 δολάρια

Το Anonabox είναι μια συσκευή που εξασφαλίζει ανώνυμο σερφάρισμα στο ίντερνετ.

Το «ρούτερ της ανωνυμίας» ή αλλιώς Anonabox, έσπασε τα κοντέρ χρηματοδότησης στο Kickstarter, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει σε λιγότερο από 48 ώρες το ποσό των 300.000 δολαρίων, και να ξεπεράσει στην πορεία τις $500.000.

Το Anonabox στέλνει απευθείας τις συνδέσεις μέσω Ethernet και Wi-Fi στο δίκτυο Tor, το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για ανώνυμο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Το Tor δρα σαν μηχανή απόκρυψης των ψηφιακών στοιχείων του χρήστη, μπλοκάροντας πληροφορίες όπως το όνομα, τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκε, την διεύθυνση IP και πολλές ακόμη, οι οποίες είναι διαθέσιμες όταν κάποιος συνδέεται στο ίντερνετ με τον παραδοσιακό τρόπο.

Το Anonabox στόχευε να συγκεντρώσει μόλις 7.500 δολάρια μέσα σε 30 ημέρες, ποσό το οποίο μάζεψε τις έξι πρώτες ώρες που βρέθηκε στον «αέρα» του Kickstarter, όπως είπε ο προγραμματιστής του, Όγκουστ Τζέρμαν.

«Όταν ξεκινήσαμε να το κατασκευάζουμε δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να υπήρχε κόσμος που θα ενδιαφερόταν για αυτό», είπε ο Τζέρμαν. «Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει τόσο με την ιδιωτικότητα, όσο με το ζήτημα της ελευθερίας της άποψης και την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας» συμπλήρωσε ο δημιουργός του Anonabox.

Η συσκευή είναι ελεύθερου λογισμικού, κάτι που σημαίνει ότι και άλλοι προγραμματιστές έχουν τη δυνατότητα να την εξελίξουν, ενώ σύμφωνα με τον κατασκευαστή της η τιμή της θα κυμαίνεται στα 45 δολάρια.

Όπως όμως ξεκαθάρισε ο Όγκουστ Τζέρμαν, το Anonabox δεν είναι για εκείνους που θέλουν να κατεβάζουν ταινίες και τραγούδια χωρίς να τους εντοπίζει κανείς, καθώς η επανακατεύθυνση της σύνδεσής τους μέσω της συσκευής θα ρίχνει την ταχύτητα του ίντερνετ. «Δεν είναι ένα παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: The Guardian