«Τιτανομαχία» σε μέγεθος ρολογιού

«Τιτανομαχία» σε μέγεθος ρολογιού
Photo:

Η Samsung πρόλαβε ξανά την Apple, με το νέο της smartwatch να σηματοδοτεί μία ακόμη άτυπη νίκη.

Στις 4 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, η Samsung θα κάνει τα αποκαλυπτήρια του νέου της smartwatch με την ονομασία «Galaxy Gear», κερδίζοντας για μία ακόμη φορά σε χρόνο κι εντυπώσεις το αντίπαλον δέος της Apple.

Οι δέκα και πλέον μήνες φημών για το πολυαναμενόμενο Apple iWatch φαίνεται πως κούρασαν όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τους ίδιους τους μετόχους. Ιδίως μετά τη συνέντευξη του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Samsung, Lee Young-hee, στην KoreanTimes, στην οποία αποκάλυψε τα «γεννητούρια» του νέου έξυπνου κορεάτικου ρολογιού.

Οι φήμες γύρω από το Galaxy Gear και τις δυνατότητές του είναι πολλές. Για την ακρίβεια, πάρα πολλές. Όπως έχει αφήσει η ίδια η εταιρεία να εννοηθεί, το ρολόι της θα αποτελεί μία περήφανη συνέχεια της γνωστής «οικογενείας Galaxy», με ότι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή, ένα -μάλλον- άκαμπτο ρολόι-gadget, χωρίς δική του κάρτα SIM, που θα εμπίπτει στην κατηγορία των «έξυπνων ταμπλό» κι όχι σε αυτήν της πλήρους και ανεξάρτητης πολυ-λειτουργικότητας», όπως σχολιάζει το VentureBeat.

Διαβάστε ακόμη: Η Apple χρειάζεται ένα μεγαλύτερο και όχι φθηνότερο iPhone

Γεγονός που αφήνει ένα σημαντικά εκμεταλλεύσιμο κενό στην Apple για να παίξει το δικό της παιχνίδι. Βέβαια, το παρελθόν της έχει δείξει ότι δύσκολα θα ξεφύγει από τα συνηθισμένα, καθιστώντας κι εκείνη το μελλοντικό της iWatch ως ένα ακόμη κομμάτι στην «μεγάλη παρέα του δαγκωμένου μήλου». Ελεύθερο μεν, περιορισμένο στη δική του «συμμορία», δε.

Έξι μήνες μετά την απραγία της όσον αφορά την παρουσίαση κάποιου νέου προϊόντος, η Apple και ο Τιμ Κουκ πιέζονται να απαντήσουν στην Samsung όσο το δυνατόν συντομότερα. Κάποιοι λένε ότι η 10η Σεπτεμβρίου θα φέρει μαζί με το νέο iPhone κι άλλες εκπλήξεις. Το αποτέλεσμα θα δείξει.

Την κατάσταση, βέβαια, δυσχεραίνει και η κορεατική μυστικοπάθεια, μιας και ότι έχει να κάνει με το νέο Galaxy Gear, βασίζεται μονάχα σε φήμες. Και για την την ίδια του τη μορφή, αλλά και σχετικά με τις τεχνικές του δυνατότητες.

Διαβάστε ακόμη: Νίκη στα «σημεία» για την Apple

Τετράγωνη, high quality OLED touch οθόνη 2.5 ιντσών με 320 x 320 ανάλυση, διπύρηνος επεξεργαστής Samsung Exynos 4212, 1.5GHz, κάμερα και μικρόφωνο, Bluetooth, Android 4.1 ή 4.2, είναι μόνο μερικά από όλα όσα ακούγονται και καταγράφονται για το Galaxy Gear στην ιστοσελίδα GigaOm.

Η ταυτόχρονη παρουσίαση του Galaxy Gear και του νέου υπερμεγέθους «τηλεφώνου – mini tablet – όπως το δει κανείς», Galaxy Note III, δίνει στην Samsung το πλεονέκτημα να βάλει για μία ακόμη φορά την Apple μπροστά στο πασίγνωστό της δίλημμα: λίγα και καλά, ή πολλά και για όλους;

Μέχρι να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι, δείτε μερικές από τις φωτογραφίες βασισμένες σε πρωτότυπα μοντέλα του Galaxy Gear και σχέδια τα οποία προέρχονται από… υπαρκτές-ή-μη φήμες.

1/5