Ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα το Ισραήλ

Ξεκίνησε τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα το Ισραήλ

Εντολή Νετανιάχου στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στις εκτοξεύσεις ρουκετών από τους Παλαιστινίους.

Δύο ώρες περίπου από τη λήξη της εκεχειρίας οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ ξεκίνησαν νέο κύκλο επιθέσεων στη Γάζα, προκειμένου, όπως δήλωσε στρατιωτικός εκπρόσωπος, να απαντήσουν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και να πλήξουν τις «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.

Προηγήθηκε η εκτόξευση από τα ξημερώματα -και πριν από την λήξη της ισχύος της 72ωρης εκεχειρίας- τουλάχιστον πέντε ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

«Η επανάληψη των επιθέσεων με ρουκέτες από τους τρομοκράτες εναντίον του Ισραήλ δεν είναι αποδεκτή, ούτε ανεκτή και αποτελεί προϊόν απερισκεψίας. Η λανθασμένη απόφαση της Χαμάς να παραβιάσει την εκεχειρία θα απαντηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τη Χαμάς, τις υποδομές της, τους μαχητές της και θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποστράτηγος Πίτερ Λέρνερ.

Οι νέες επιδρομές του Ισραήλ έρχονται λίγο αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να απαντήσει με σφοδρότητα στην εκτόξευση ρουκετών κατά του ισραηλινού εδάφους.

Διαβάστε ακόμη:

Έληξε η εκεχειρία στη Γάζα – Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ

Η τελευταία επένδυση του Κατάρ είναι στο… ισραηλινό ποδόσφαιρο