Μήνυση για διακρίσεις λόγω φύλου στη Microsoft

Μήνυση για διακρίσεις λόγω φύλου στη Microsoft

Μία ακόμη τεχνολογική εταιρεία που κατηγορείται από εργαζομένους της για διακρίσεις λόγω φύλου.

Ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της πολιτείας της Ουάσινγκτον βρέθηκε την Τετάρτη η Microsoft. Μία πρώην εργαζόμενη της εταιρείας, η Katie Moussouris, καταγγέλλει ότι η εταιρεία προχώρησε σε δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος της – καθώς επίσης και εις βάρος άλλων γυναικών εργαζόμενων στην εταιρεία – λόγω του φύλου τους.

Η Katie Moussouris προσελήφθη ως διευθύντρια προγραμμάτων ασφαλείας της Microsoft το 2007. Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε, οι προϊστάμενοί της της στέρησαν την προαγωγή πολλές φορές, ενώ άνδρες συνάδελφοί της, οι οποίοι είχαν λιγότερα προσόντα, έπαιρναν προαγωγές.

Η αγωγή περιλαμβάνει μία σειρά περιπτώσεων παραβάσεων «ιδιαίτερα άδικων», όπως σημειώνεται, για τις γυναίκες. Η Microsoft χρησιμοποιούσε ένα αριθμητικό σύστημα κατάταξης μέχρι το 2014 για την αξιολόγηση, την αποζημίωση και την προώθηση των εργαζομένων. Σύμφωνα με τη μήνυση, οι γυναίκες τεχνικοί λάμβαναν κατά κανόνα χαμηλότερες βαθμολογίες σε σχέση με τους άνδρες συναδέλφους τους.

Επιπλέον, η Katie Moussouris κατήγγειλε στο εσωτερικό της εταιρείας σεξουαλική παρενόχληση γυναικών συναδέλφων της. Παρά το γεγονός πως η Microsoft διαπίστωσε πως οι ισχυρισμοί της είχαν βάση, η ίδια ισχυρίζεται πως η εταιρεία εφήρμοσε αντίποινα εναντίον της, δίνοντας της ένα χαμηλό επίδομα και μειώνοντας τις ευθύνες της.

Από την πλευρά της, η Microsoft δηλώνει πως παραμένει «πιστή στη δημιουργία ενός ποικιλόμορφου εργατικού δυναμικού». Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία σημειώνει: «Έχουμε ήδη εξετάσει τους ισχυρισμούς της ενάγουσας σχετικά με τη συγκεκριμένη εμπειρία της και δεν βρέθηκε τίποτα να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς αυτούς και θα εξετάσουμε προσεκτικά τη νέα αυτή καταγγελία».