ACS: 40 χρόνια πρωτοπορίας για τα πάντα, παντού

ACS: 40 χρόνια πρωτοπορίας για τα πάντα, παντού
Η ACS προσφέρει επί 40 χρόνια στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά όλης της χώρας πλήρεις, αξιόπιστες και ποιοτικές υπηρεσίες για την κάλυψη των ταχυδρομικών τους αναγκών, ενώ έχει αναδειχθεί στη μεγαλύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά ελληνική εταιρεία στον τομέα των Ταχυμεταφορών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

H ACS ταχυδρομικές υπηρεσίες Μ.Α.Ε.Ε., εταιρεία του Ομίλου Quest, λειτουργεί στην ελληνική αγορά από το 1981 και αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της, διακινώντας ετησίως περισσότερες από 64 εκατομμύρια αποστολές από το σύνολο των υπηρεσιών της (courier και post). Απασχολεί 3.000 εξειδικευμένους εργαζόμενους στο σύνολο του δικτύου καταστημάτων της, ενώ διαθέτει την αρτιότερη οργάνωση και τεχνογνωσία στον κλάδο και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001. Με σύγχρονες υποδομές σε μηχανογραφικό εξοπλισμό, καθώς και με αυτόματα συστήματα διαλογής και παρακολούθησης/εντοπισμού των αποστολών και με το μεγαλύτερο αυτόνομο δίκτυο καταστημάτων σε Ελλάδα, Κύπρο, Αλβανία και Βουλγαρία, περισσότερα από 600 σημεία εξυπηρέτησης, καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες επικοινωνίας εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων και ιδιωτών σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, με ταχύτητα, ασφάλεια και αξιοπιστία.

Aκολουθώντας μια συνεπή στρατηγική κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης πορείας της ως ηγέτης στην ελληνική αγορά, η ACS έχει δώσει έμφαση στην ανάπτυξη νέων τεχνολογικών λύσεων και καινοτόμων εργαλείων για τη βελτίωση των οργανωτικών της διαδικασιών και συστημάτων, με σκοπό την αναβάθμιση και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών της και, εντέλει, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη.

H εταιρεία επενδύει συστηματικά στον ψηφιακό της μετασχηματικό για τη βελτίωση της εμπειρίας κυρίως του πελάτη-παραλήπτη του ηλεκτρονικού εμπορίου, αξιοποιώντας την τεχνολογική της υπεροχή, με λύσεις αυτοματοποίησης των αποστολών, διασύνδεσης των συστημάτων της με τα συνεργαζόμενα e-shops και εξυπηρέτησης του πελάτη με νέες ψηφιακές υπηρεσίες (ηλεκτρονική κλήση courier, ψηφιακός βοηθός, εκτιμώμενη άφιξη αποστολής με live tracking κ.ά.), καθώς και το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης ACS Smart Point, τα οποία επεκτείνει με νέες αυτόματες «έξυπνες θυρίδες» (smart lockers).

Κορυφαία της επένδυση όμως, η οποία θα ξεπεράσει σε κόστος τα 40 εκατ. ευρώ, είναι η δημιουργία του νέου, σύγχρονου κέντρου διαλογής της, που παρέχει δυνατότητα πενταπλασιασμού της διαλογής και της διακίνησης. Με συνολική επιφάνεια άνω των 30.000 τ.μ. και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, θα προσφέρει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα αυτόματης διαλογής, που υπολογίζεται στις 50.000 αποστολές την ώρα. Η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, τα οποία παραμένουν ανοδικά για 11η συνεχή χρονιά, ενώ θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την επιτυχή ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση των υπηρεσιών του κλάδου και κατά συνέπεια και της εταιρείας, η οποία προκύπτει από τη συνεχή άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής της συνεισφορά.
Η εταιρεία επενδύει συνεχώς στον ψηφιακό της μετασχηματισμό, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής της συνεισφορά.

Tέλος, διαρκής στόχος της ACS είναι η διατήρηση και ενίσχυση της κοινωνικής συνεισφοράς της εταιρείας, με προσπάθειες για βελτίωση σε όλα τα ουσιαστικά θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ευθύνης. Αξιοποιώντας τα μοναδικά της πλεονεκτήματα, όπως το εκτεταμένο πανελλαδικό δίκτυο καταστημάτων, την ταχύτητα, την οργάνωση και την αξιοπιστία της, η εταιρεία υλοποιεί δράσεις μεγάλης εμβέλειας, που στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών ομάδων, αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Οι δράσεις της επικεντρώνονται σε 4 κοινωνικούς πυλώνες: I. Ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη/φυσική καταστροφή και δράσεις Πανελλαδικής εμβέλειας II. Προστασία της φύσης III. Ενίσχυση της ποιοτικής εκπαίδευσης και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς IV. Στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Βάζοντας επί 40 χρόνια μια προτεραιότητα, τον άνθρωπο, η ACS είναι σε θέση να αποτελεί σταθερή αξία για την κοινωνία, τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους πελάτες της, στη συνεχή της πορεία προς τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, διασφαλίζοντας ότι θα παραμείνει η πιο σξιόπιστη επιλογή ως η πιο υγιής και τεχνολογικά εξελιγμένη επιχείρηση στο χώρο των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς και απλού ταχυδρομείου.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχους του Fortune που κυκλοφορεί στα περίπτερα.