Η ACS ξεκινά έρευνες σε drones μεταφορών

Η εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών βάζει σε εφαρμογή το πρόγραμμα ACS SKYPACK.

Η ελληνική εταιρεία ταχυδρομικών υπηρεσιών ACS ΑΕΕ, μέλος του Ομίλου Quest, ανακοίνωσε την έναρξη του ερευνητικού προγράμματος αερομεταφοράς ACS SKYPACK με μικρά ιπτάμενα μη επανδρωμένα οχήματα, διερευνώντας τις προϋποθέσεις και τις τεχνολογίες οι οποίες θα επιτρέψουν την παράδοση φαρμάκων και άλλων ευαίσθητων αντικειμένων μεγάλης προτεραιότητας σε δυσπρόσιτες περιοχές (ορεινές ή μικρονησίδων), σε σύντομους χρόνους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την υπάρχουσα πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι δυνατή η παράδοση αντικειμένων συγκεκριμένου βάρους/ όγκου (μέχρι περίπου δύο κιλά) σε απόσταση έως μερικών χιλιομέτρων (με πτήσεις και στάσεις για την φόρτιση/ τροφοδοσία των εναέριων οχημάτων μέσω ειδικών σταθμών, κατ’ αναλογίαν της μετακίνησης των κλήσεων στην κινητή τηλεφωνία), χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη επίγειας στάσης. Η τεχνολογία αυτή βρίσκεται σε εξελικτικό στάδιο, βελτιώνεται και αναμένεται να μεταφέρει στο μέλλον μεγαλύτερο βάρος και σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, τα αντικείμενα προς μεταφορά θα τοποθετούνται σε ειδικές συσκευασίες με τη σήμανση ACS SKYPACK, οι οποίες στη συνέχεια θα μεταφέρονται μέσω των μικρών ιπτάμενων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (τύπου drones) στον τελικό προορισμό τους.

Σημειώνεται ότι, για τη χρήση της νέας τεχνολογίας, απαιτείται ειδικό πλαίσιο τεχνικών προδιαγραφών ασφαλείας και αδειοδότησης από τις ελληνικές Αρχές στα πλαίσια της ΕΕ το οποίο ακόμα δεν είναι διαθέσιμο. Η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον τομέα αυτόν, προσαρμόζοντας το πρόγραμμά της στις εξελισσόμενες προοπτικές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

Ο Έλληνας που θέλει να αλλάξει τον κόσμο

Amazon: Παράδοση παραγγελιών μέσω drones!

Η Google ρίχνει χρήμα στη βιομηχανία των drones