Αφιέρωμα Best Workplaces: Επένδυση στον άνθρωπο

Αφιέρωμα Best Workplaces: Επένδυση στον άνθρωπο

Ο CEO της Κωτσόβολος, Ανδρέας Αθανασόπουλος, αποκαλύπτει στο Fortune το μυστικό επιτυχίας της εταιρείας του.

Πόσο σημαντική είναι η εξυπηρέτηση ενός πελάτη, σε μια επιχείρηση της οποίας βασική δραστηριότητα είναι η λιανική πώληση ηλεκτρικών ειδών; Πολύ σημαντική, ωστόσο στη βιομηχανία παροχής υπηρεσιών, αν δεν κερδίσεις τους ίδιους τους εργαζoμένους σου, δεν πρόκειται ποτέ να προσφέρεις σωστά την υπηρεσία στον πελάτη.

Μια από τις εταιρείες που κέρδισαν το στοίχημα αυτό είναι η Dixons – Κωτσόβολος, η οποία κατάφερε να διακριθεί στην έρευνα του Great Place to Work για τις ελληνικές εταιρείες που απασχολούν για το 2014 πάνω από 251 εργαζομένους. Με βάση τη διαδικασία της έρευνας, εργαζόμενοι της Κωτσόβολος έλαβαν μέρος και μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία για τις πρακτικές και τις πολιτικές που εφαρμόζει η εταιρεία και αφορούν το εργασιακό τους περιβάλλον.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ταυτόχρονα ενθουσιασμένοι με αυτή τη διάκριση, αφού προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζόμενους της εταιρείας. Στην Κωτσόβολος, οι άνθρωποί μας έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν επαγγελματικά και να αφήσουν το σημάδι τους στην εταιρεία, και αυτό είναι που δημιουργεί και χαλυβδώνει τη σχέση ζωής που έχουν μαζί της».Έτσι περιγράφει την εργασιακή καθημερινότητα στην εταιρεία του, στο Fortune o αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Dixons South-East Europe Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Η νούμερο ένα αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα διανύει άλλωστε την έβδομη δεκαετία της στην ελληνική αγορά. Ξεκίνησε το 1950 από ένα απλό μαγαζί στην Αθήνα και σήμερα μετράει συνολικά 99 καταστήματα, ενώ προσφέρει και ηλεκτρονικά τα προϊόντα της. Καταγράφει αυξανόμενο μερίδιο αγοράς, της τάξης του 24,1%, και καταστρώνει με προσήλωση το αναπτυξιακό πλάνο της, με βασικό εργαλείο τους εργαζομένους της, σε μια από τις πλέον ανταγωνιστικές αγορές.

«Δεν θέλουμε να έχουμε απλώς τον ρόλο του λιανοπωλητή, αλλά και αυτού που δίνει λύσεις και ενσωματώνει την τεχνολογία στην καθημερινότητα του Έλληνα. Οι εργαζόμενοί μας γνωρίζουν την τεχνολογία, πωλούν τα προϊόντα, όμως δεν στέκονται μόνο εκεί. Εστιάζουμε σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος, και αυτό είναι που μας διαφοροποιεί».

Η στρατηγική που ακολουθείται βασίζεται στον εκσυγχρονισμό και στην επέκταση του δικτύου των καταστημάτων, στην ανάπτυξη του πολυκαναλικού μοντέλου φυσικών και ηλεκτρονικών αγορών, σε επιπλέον επενδύσεις στην εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών (Β2Β) και την καινοτομία.

«Έχουμε εστιάσει τις προσπάθειές μας στις υπηρεσίες και τη διαχείριση των πελατών μας μέσα από το σύστημα υπηρεσιών Support 360°. Από την ολοκληρωμένη κάλυψη μέχρι τις παραδόσεις, την τηλεφωνική εξυπηρέτηση, τις συντηρήσεις, τις τοποθετήσεις, τις επισκευές και τις αναβαθμίσεις, έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε τους πελάτες μας μέσω του επισκευαστικού κέντρου στη Μαγούλα Αττικής και των σημείων εξυπηρέτησης του Support 360° στα καταστήματα που στελεχώνουν εξειδικευμένοι και έμπειροι τεχνικοί».

Η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό είναι μονόδρομος για μια εταιρεία οι εργαζόμενοι της οποίας κάνουν πράξη τις αξίες της και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη των στόχων της. Και οι εργαζόμενοι στην Κωτσόβολος φροντίζουν να το ανταποδίδουν, όπως συμβαίνει σε μια «μεγάλη οικογένεια».

Διαβάστε ακόμα:

Πηγαίνοντας κόντρα στην ύφεση

Οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2014

Η ελληνική εταιρεία που όλοι θέλουν να δουλέψουν

40 under 40: Δείτε ποιοι είναι οι επιχειρηματίες που καινοτομούν και διακρίνονται στην Ελλάδα