Άκης: «Είμαι θύμα σκευωρίας»

Άκης: «Είμαι θύμα σκευωρίας»

Μεγάλη ένταση κατά την απολογία Τσοχατζόπουλου με έντονη αντιδικία του πρώην υπουργού με το δικαστήριο.

Η δεύτερη μέρα της απολογίας του Άκη Τσοχατζόπουλου, χαρακτηρίστηκε από ένταση , καθώς ο πρώην υπουργός επέμεινε και σήμερα σε αναφορές πολιτικών θεμάτων προκαλώντας τον εκνευρισμό του προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον κάλεσε να μιλήσει για την ουσία της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσοχατζόπουλος επιχείρησε μια ιστορική διαδρομή από την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, τη διαδοχή του από τον Κώστα Σημίτη και τη νύχτα των Ιμίων, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου κ. Κατσιάνη, ο οποίος του ζήτησε να απαντήσει για τις κατηγορίες που του αποδίδονται σχετικά με τις ύποπτες συναλλαγές. Η προτροπή του προέδρου ανέβασε τους τόνους καθώς ο κατηγορούμενος αντέδρασε, επαναλαμβάνοντας οτι είναι θύμα σκευωρίας. «Μου έστησαν υπόθεση ότι δήθεν υπήρξε ξέπλυμα με την αγορά του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου» ανέφερε ο πρώην υπουργός.

‘Οπως ισχυρίστηκε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω της εταιρείας Νόμπιλις απέκτησε το επίμαχο ακίνητο, δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία και αγόρασε το νεοκλασικό με απολύτως νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες. Είπε επίσης ότι το ακίνητο, τού το συνέστησε ,αρχικά προς ενοικίαση η συγκατηγορούμενή του, λογίστρια, Φρόσω Λαμπροπούλου.

Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε και πάλι στην «επικοινωνιακή καταιγίδα» που έζησαν με τη σύζυγο του μετά την αγορά του επίμαχου ακινήτου. Όπως είπε «υπήρξαν συμφέροντα εκδοτικά-οικονομικά, κομματικά και στη συνέχεια οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια για τα υποβρύχια».

Απαντώντας σε ερωτήσεις του προέδρου, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του και με την υπεράκτια εταιρεία Τορκάσο, μέσω της οποίας απέκτησε ακίνητα στην Κόμνα Τράκα και την Κεφαλληνίας.

«Ο εξάδελφος μου ήταν διαχειριστής και εκπρόσωπος της εταιρείας με δραστηριότητα στον χώρο Real Estate . Δυστυχώς όμως, έπεσε όμηρος στα χέρια του ανακριτή και προχώρησε σε παράνομη και ανήθικη συναλλαγή».

Και την εταιρεία Bluebell οπως ανέφερε ο κατηγορούμενος την αγνοούσε μέχρι που, όπως σημείωσε, “έμαθα κάποια στιγμή ότι η κόρη μου είχε νοικιάσει σπίτι στο Κολωνάκι από την εταιρεία αυτή».

Τσοχατζόπουλος: «Δεν ζήτησα και δεν έλαβα ποτέ ανταλλάγματα»

Ερωτήσεις για τις σημειώσεις και «έκρηξη» Άκη
Οι τόνοι ανέβηκαν και πάλι όταν ο πρόεδρος έθεσε ερωτήσεις στον κ. Τσοχατζόπουλο για όσα περιλαμβάνονται στις χειρογραφες σημειώσεις του που κατασχέθηκαν στο γραφείο του.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος φανερά εκνευρισμένος αρνήθηκε να μιλήσει για τις σημειώσεις. Ο πρόεδρος τον ρώτησε αν -όπως φαίνεται σε πολλά χειρόγραφα- υπάρχει οικονομική συναλλαγή με τον συγκατηγορουμενο του Γιάννη Σμπώκο.

Ο πρώην υπουργός απάντησε οτι ολα αυτά συνιστούν προσωπικά του δεδομένα και τόνισε οτι δεν προτίθεται να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

-Πρόεδρος: Έχετε οικονομικές διάφορες με τον Σμπωκο;

-Τσοχατζόπουλος: ‘Οχι, απολύτως καμία. ‘Ηταν επι χρόνια συνεργάτης μου και έλαβε θέσεις με προσωπική του ευθύνη.

-Πρόεδρος: Πώς εξηγείτε αυτές τις σημειώσεις;

-Τσοχατζόπουλος: Συνήθιζα να γράφω σημειώματα καθαρά προσωπικά.

-Πρόεδρος: Εκφράζεστε με συνθηματικά; με κωδικούς;

-Τσοχατζόπουλος: Βεβαίως… Δεν λέμε ο “ψηλός” , ο “κοντός”…

-Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο Βοσκός;

-Τσοχατζόπουλος: Πού να θυμάμαι; Είχα ενα φίλο Σέρβο τον Bosco… Σε αυτά τα θέματα δεν μπαίνω σε συζητήσεις. Δεν πρόκειται να συνεχίσω την κουβέντα.

Σε ερώτηση του προέδρου αν μετανιώνει για κάτι, ο κ. Τσοχατζόπουλος απάντησε πως έκανε λάθος που αγόρασε το σπίτι στην Ακρόπολη και πως θεωρεί πλέον, “ότι οπουδήποτε αλλού να έπαιρνα δεν θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα”.

Κατά τη διάρκεια ερωτήσεων της εισαγγελέως δημιουργήθηκε επεισόδιο με αφορμή την αναφορά της σε «αμαρτωλά χρήματα». Ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, Γ.Παγορόπουλος, άρχισε να φωνάζει ότι το «δικαστήριο έχει λάβει απόφαση».
Ο πρόεδρος φωνάζοντας κάλεσε τους αστυνομικούς να «συνοδεύσουν έξω μέχρι να ηρεμήσει τον συνήγορο». Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς η υπεράσπιση έκανε λόγο για «εκδίωξη και αποβολή» συνηγόρου.

Η διαδικασία διεκόπη για λίγο ώστε να αποφορτιστεί η ατμόσφαιρα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ