Αλλάζει τους όρους του «παιχνιδιού» η OpenAI – Σκέψεις για ανάπτυξη των δικών της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης

Αλλάζει τους όρους του «παιχνιδιού» η OpenAI – Σκέψεις για ανάπτυξη των δικών της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP

Η OpenAI, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το ChatGPT, διερευνά την πιθανότητα κατασκευής των δικών της τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και έχει φτάσει στο σημείο να αξιολογεί έναν πιθανό στόχο εξαγοράς, σύμφωνα δημοσίευμα του Reuters.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα προχωρήσει, ωστόσο, τουλάχιστον από πέρυσι συζητούσε διάφορες επιλογές για να λύσει το ζήτημα της έλλειψης ακριβών τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, στα οποία βασίζεται η OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν την κατασκευή του δικού της AI τσιπ, τη στενότερη συνεργασία με άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Nvidia, καθώς και τη διαφοροποίηση των προμηθευτών της πέραν αυτής.

Σημειώνεται ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σαμ Άλτμαν έχει καταστήσει την απόκτηση περισσότερων τσιπ τεχνητής νοημοσύνης κορυφαία προτεραιότητα για την OpenAI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: