«Αμφισβητώ ότι ο Καραμανλής στηρίζει κάποιον υποψήφιο»

«Αμφισβητώ ότι ο Καραμανλής στηρίζει κάποιον υποψήφιο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όσους μιλούν εκ μέρους του πρώην πρωθυπουργού να το κάνουν ανοιχτά.

Τη βεβαιότητα του ότι θα περάσει στον δεύτερο γύρο και ότι θα είναι ο νικητής στις εσωκομματικές εκλογές, δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» o υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αμφισβήτησε πληροφορίες και δημοσιεύματα για στήριξη του Κώστα Καραμανλή στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, λέγοντας: «Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ».

Σχολιάζοντας μάλιστα τις πληροφορίες ότι «ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης διερωτήθηκε: «Δεν καταλαβαίνω. Γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας;».

Δεσμεύτηκε ότι εφόσον κερδίσει τις εκλογές «η Νέα Δημοκρατία θα είναι ενωμένη, διαφορετική, πιο δημοκρατική, πιο συμμετοχική» και τόνισε: «Εγγυώμαι την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας και όποιος αμφισβητεί ότι εγώ μπορώ να εγγυηθώ την ενότητα να έρθει να μου το πει κατάμουτρα».
Ερωτηθείς σχετικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πρόσκλησή του προς τον κ. Καραμανλή να βγει και να μιλήσει ανοιχτά, αφορά όλους ακόμη και τον Αντώνη Σαμαρά. «Παράκληση, όποιος έχει να πει κάτι να βγει να το πει ανοιχτά και δημόσια όπως κάνουν οι υποψήφιοι» υπογράμμισε, επισημαίνοντας την ανάγκη να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια.

Για το τεχνικό τμήμα της διεξαγωγής των εκλογών την επόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, μετά και από τη χθεσινή πρόβα, εκτίμησε ότι όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, παρά το προηγούμενο “ναυάγιο”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε, παράλληλα, στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, με τον οποίο, όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να συγκυβερνήσει.

«Εμείς δεν συγκυβερνούμε με τον κ. Τσίπρα. Εξάλλου, και ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να συγκυβερνήσει μαζί μας. Συγκυβερνά μια χαρά με τον κ. Καμμένο. Αυτόν επέλεξε για τον αγαπημένο του κυβερνητικό εταίρο και με αυτόν θα πορευτεί. Εμείς σε σωστές πρωτοβουλίες θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε δηλαδή στη Βουλή, αλλά θα είμαστε απέναντι σε μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κινούνται σε λάθος κατεύθυνση» δήλωσε και πρόσθεσε: «Nα ψάξει αλλού ο κ. Τσίπρας για κοινοβουλευτικά δεκανίκια».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ