Αποκάλυψη: Η μυστική συνομιλία Τσίπρα με Καραμανλή

Αποκάλυψη: Η μυστική συνομιλία Τσίπρα με Καραμανλή

Κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές που έκρινε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ οι δύο άνδρες συνομίλησαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, όπως αποκάλυψε το στέλεχος της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, απαντώντας σε στελέχη του λεγόμενου «σαμαρικού» στρατοπέδου σχετικά με τις κατηγορίες που προσάπτουν στους «καραμανλικούς» για «υπόγειες διαδρομές ανάμεσα σε καραμανλικά στελέχη της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη» ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρει:

«Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Άλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν».

Αναφερόμενος στη φημολογούμενη στήριξη του από τον Κώστα Καραμανλή, ο Ευ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Είναι δικαίωμα του κ. Καραμανλή να με ψηφίσει». «Δεν με φώναξε να μου πει ότι ξέρεις κάτι Βαγγέλη θα σε ψηφίσω. Ούτε ο κ. Σαμαράς μου το είπε αυτό» πρόσθεσε.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε πάντως ότι λόγω της καλής συνεργασίας που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό, όταν εκείνος ήταν γραμματέας του κόμματος και ο Κ. Καραμανλής πρόεδρος, ίσως να τον προτιμά επειδή έχει την εμπειρία του χειρισμού δύσκολων καταστάσεων.