Αποκάλυψη Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει τον Παπανδρέου υπέρ δημοψηφίσματος

Αποκάλυψη Σόιμπλε: Είχα συμβουλέψει τον Παπανδρέου υπέρ δημοψηφίσματος

"Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα. Πρέπει όμως να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν", τόνισε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Την αποκάλυψη ότι είχε συμβουλέψει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος έκανε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως ανέφερε το Μέγκα, επικαλούμενο την κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine.

“Την προηγούμενη εβδομάδα ο Τσίπρας είπε, εάν πρέπει να κάνω το αντίθετο από αυτά που υποσχέθηκα προεκλογικά, τότε πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα”, δήλωσε στην κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine για να ερωτηθεί: “πριν τέσσερα χρόνια λέγατε στους Έλληνες το αντίθετο. Τώρα όχι πια;”.

“Λάθος. Τότε είχα συμβουλέψει πολύ τον Γιώργο Παπανδρέου υπέρ ενός δημοψηφίσματος. Αλλά αυτό δεν έγινε. Μάλιστα ο Παπανδρέου έχασε το αξίωμά του. Στο τέλος, ήταν και είναι κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού λαού ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει. Όμως τώρα υπάρχουν και κυριαρχικές αποφάσεις άλλων λαών από την Εσθονία μέχρι την Ισπανία. Θέλουμε να βοηθήσουμε τη χώρα. Πρέπει όμως να τηρηθούν όσα συμφωνήθηκαν…”, απάντησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πηγή: news247.gr