Αποσπάσεις εξπρές στο Δημόσιο – Tι θα γίνει με τους μισθούς

Αποσπάσεις εξπρές στο Δημόσιο – Tι θα γίνει με τους μισθούς

Νέου τύπου κινητικότητα προωθείται με νομοσχέδιο-σκούπα. Ευέλικτες διαδικασίες για τις μετακινήσεις υπαλλήλων με σκοπό να καλυφθούν επιτακτικές κι έκτακτες ανάγκες.

Νέο νομοσχέδιο το οποίο θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα ορίζεται το πώς θα γίνονται στο εξής οι μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων από υπηρεσία σε υπηρεσία με διαδικασίες εξπρές, σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται επίσης διατάξεις για την παράταση της αξιολόγησης ως το τέλος του έτους χωρίς την εποπτεία του ΑΣΕΠ αλλά και αναγνώριση της διαθεσιμότητας ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας ο οποίος μάλιστα θα μετρά και στη μισθολογική εξέλιξη του εργαζόμενου.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία θα ξεκινά είτε με πρωτοβουλία της υπηρεσίας, είτε μετά από αίτηση του εργαζόμενου, ενώ οι τακτικές αποδοχές του υπαλλήλου θα βαρύνουν τον φορέα απ’ όπου προέρχεται ενώ τα επιπλέον επιδόματα και οι αποδοχές θα επιβαρύνουν τη νέα υπηρεσία.

Επιπλέον, παρατείνεται μέχρι και 31/12/2016 η διαδικασία αξιολόγησης και καταργείται η διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ. Θεωρείται χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η περίοδος διαθεσιμότητας (και για τους εκπαιδευτικούς).