Audiobooks: Η νέα τάση που αγκαλιάζουν παγκοσμίως οι λάτρεις των βιβλίων

Audiobooks: Η νέα τάση που αγκαλιάζουν παγκοσμίως οι λάτρεις των βιβλίων
Η δύναμη των podcasts και των audiobook φάνηκε μέσα στην πανδημία.

Είστε λάτρεις των βιβλίων, αλλά η καθημερινότητά σας είναι τέτοια που δεν σας επιτρέπει να διαβάζετε όσο συχνά θέλετε, διότι δεν έχετε την πολυτέλεια να βρεθείτε σε ένα μέρος με ησυχία ώστε να συγκεντρωθείτε και να απολαύσετε τη διαδικασία της ανάγνωσής;

Μην αποκαρδιώνεστε! Υπάρχει λύση και αυτή ακούει στο όνομα, audiobooks, μια αγορά η οποία σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζει το 4% και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι θα ξεπεράσει το 20% μέσα στην επόμενη τριετία.

Τα audiobooks εισάγουν μια νέα εμπειρία, καθώς αντί να διαβάζετε το αγαπημένο σας μυθιστόρημα, έχετε πλέον τη δυνατότητα να το ακούσετε να το αφηγείται η φωνή αγαπημένων Ελλήνων ηθοποιών που τους έχετε γνωρίσει μέσα από την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Όπως τα podcasts, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα μας, έτσι και τα audiobooks είναι η ιδανική επιλογή για να ακούσετε το βιβλίο σας όταν είστε στο γυμναστήριο, όταν οδηγείτε, όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι, ακόμη και όταν περπατάτε στο δρόμο.

Τα Public παρουσίασαν τα audiobooks σε συνεργασία με το Bookvoice.gr, εμπλουτίζοντας περαιτέρω την κατηγορία του πολιτισμού με μία νέα εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 2 χρόνια παρουσίας και με περισσότερα από 30.000 Downloads, το Bookvoice.gr προσφέρει μια ευρεία γκάμα τίτλων από την ελληνική και ξένη πεζογραφία, την παιδική και εφηβική λογοτεχνία, δοκίμια, θρίλερ, αλλά και αστυνομικά διηγήματα, εκδόσεις αυτογνωσίας, αυτοβελτίωσης και well-being που αφηγούνται πάνω από 145 καλλιτέχνες, όπως ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ο Άρης Σερβετάλης, η Μαρία Καβογιάννη ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Πέμη Ζούνη, η Κατερίνα Λέχου, ο Δημήτρης Καταλειφός κ.α. Οι τίτλοι των ηχογραφημένων βιβλίων που προσφέρει η πλατφόρμα υπολογίζονται σε 500, από 31 εκδοτικούς οίκους.

«Όπως ένα βιβλίο γίνεται ταινία, πλέον γίνεται και ήχος. Το όλο εγχείρημα ξεκίνησε από μια παρέα φίλων που μοιραζόταν το ίδιο όραμα για το βιβλίο, ενώ ήταν ένας τρόπος να βοηθήσουμε αυτούς που δεν μπορούσαν να διαβάσουν, ανθρώπους αναλφάβητους ή συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.  Το πρώτο στούντιο το 2021 ήταν ένα υπόγειο πάρκινγκ και πειραματιζόμασταν με την ποιότητα των ήχων. Σήμερα διαθέτουμε 5 στούντιο και ο στόχος είναι να αποκτήσουμε επιπλέον 4» ανέφερε ο Βασίλης Ζαρκαδούλας, CEO του Bookvoice.gr.

Πρώτα σε πωλήσεις είναι τα βιβλία αυτοβελτίωσης και ακολουθούν αυτά της πολιτικής. Ερωτηθείς αναφορικά με το προφίλ του Έλληνα ακροατή βιβλίων, ο κ. Ζαρκαδούλας απάντησε πως αποτελεί ρίσκο να το προσδιορίσεις καθώς θα περίμενε κανείς να είναι μικρότερης ηλικίας άτομα που είναι περισσότερο εξοικειωμένα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως ηλικιακό όριο. Άλλωστε το ηλικιακό γκρουπ 65+ πρόλαβε στην παιδική του ηλικία να ακούει θεατρικές παραστάσεις από το ραδιόφωνο.

Ο επικεφαλής του Bookvoice.gr πρόσθεσε πως από τα 2 βιβλία τον χρόνο που διαβάζει ο μέσος Έλληνας, βάσει ερευνών, ο αριθμός αυτός αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η δύναμη των podcasts και των audiobooks, είναι ισχυρότερη από αυτή της μουσικής. Το διαπιστώσαμε μέσα στην Bookvoice.gr. Θέλουμε μέχρι το 2024 να έχουμε σπάσει το φράγμα των 1.000 βιβλίων. Ο αφηγητής, ο ηθοποιός ο καλλιτέχνης δραματοποιεί το βιβλίο και ζει μέσα από αυτό. Έρευνα έδειξε ότι η νέα γενιά θα διάβαζε περισσότερο τα audiobooks, αλλά τελικά το κοινό είναι όλοι όσοι δεν έχουν χρόνο να διαβάσουν. Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να ηχογραφήσουμε όλα τα εκπαιδευτικά βιβλία. Θα είναι μια προσφορά προς την κοινωνία, αλλά και τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και δυσκολεύονται στην εκπαιδευτική διαδικασία» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: