Με χρεοκοπία μας απειλεί ο Σόιμπλε

Με χρεοκοπία μας απειλεί ο Σόιμπλε

«Δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι Έλληνες αλλά σε τι έχουν δεσμευθεί».

Ανοιχτές απειλές προς την Αθήνα και τον Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε μέσω του γερμανικού καναλιού ARD ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο θέμα της αποπληρωμής προς την ΕΚΤ είπε πως «αν ο Βαρουφάκης δεν κάνει την πρώτη πληρωμή εγκαίρως, θα πρόκειται για χρεοκοπία και δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του, να φέρω ευθύνη για το τι θα συμβεί τότε στην Ελλάδα».

Ο Σόιμπλε κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει την τετράμηνη παράταση που έλαβε προκειμένου να εφαρμόσει το σχέδιο μεταρρυθμίσεών της, εάν θέλει να εξασφαλίσει μελλοντική βοήθεια από το εξωτερικό.

«Με ενδιαφέρει ελάχιστα το τι λένε οι Έλληνες στις συνεντεύξεις τους ή οπουδήποτε αλλού. Εμένα με ενδιαφέρει το σε τι έχουν δεσμευτεί. Και αν δεν τα τηρήσουν, θα υποστούν οι ίδιοι τις συνέπειες», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στις δημόσιες δηλώσεις μελών της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αν ζητούσε η ελληνική κυβέρνηση την συμβουλή μου, θα έλεγα: συμπεριφερθείτε έτσι ώστε να βρείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, διότι χρειάζεστε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, των τραπεζών. Έτσι όπως συμπεριφέρονται ή έτσι όπως αυτό εκλαμβάνεται στα διεθνή ΜΜΕ, δεν έχω την αίσθηση ότι ενισχύεται πραγματικά η εμπιστοσύνη και αυτό με αφήνει άναυδο, διότι κατά την δική μου άποψη, αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας», τονίζει σε νέες δηλώσεις του στη γερμανική δημόσια τηλεόραση.